Εορτολόγιο

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου των μαρτύρων
Ανατ.: 07.16Δύση: 17.16Πρώτο Τέταρτο

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Η Ιερά Μητρόπολη τίμησε την μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Κυρίλλου
Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2018 19:50
kirillos8kirillos1kirillos5kirillos14
 
 
 
 
 
 
 
kirillos13kirillos15kirillos16Με την συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατό του
-Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις σε Μητροπολιτικό Ναό και ξενοδοχείο «Κιέριον»
Έναν εξαιρετικό άνθρωπο και Ιεράρχη που υπηρέτησε την Εκκλησία και το Ποίμνιό της με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, τίμησε την Κυριακή η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Ο λόγος για τον μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Κύριλλο, που συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την Κοίμησή του. Υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη όχι μόνο ως επικεφαλής, αλλά από διάφορες θέσεις, ενώ υπήρξε και ένας άοκνος εργάτης και της πίστης και της εκπαίδευσης αφού ήταν και καθηγητής σε σχολεία της Καρδίτσας. Πριν αναλάβει Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, σε μία δύσκολη για την τοπική εκκλησία περίοδο, ήταν Μητροπολίτης Κυθήρων, όπου και εκεί κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη των πιστών που συνεχίζουν να τον μνημονεύουν.
Για τον εκλιπόντα ιεράρχη μίλησε την Κυριακή στον Μητροπολιτικό Ναό ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων Σεραφείμ, με συλλειτουργούντες της Θείας Λειτουργίας & του Ιερού Μνημοσύνου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας-Ελβετίας( Σερβικής Εκκλησίας) κ. Ανδρέα και φυσικά τον Σεβασμώτατο Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο.Τις τελετές παρακολούθησε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης,  πλήθος πιστών που έσπευσε με την σειρά του να τιμήσει τον Άνθρωπο και Ιεράρχη Κύριλλο. Η συνέχεια των τιμητικών εκδηλώσεων δόθηκε στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «Κιέριον», το οποίο κατακλύστηκε από εκατοντάδες Καρδιτσιώτες. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ο επικεφαλής παρατάξεων στο Δημ. Συμβούλιο και το Επιμελητήριο Καρδίτσας κ. Ευαγ. Λέμας, όπως και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ.κ. Σωτ. Κουλοκτσής και Αριστ. Σπάνιας . 
Πρώτος μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας-Ελβετίας (Σερβικής Εκκλησίας) κ. Ανδρέας που η πρώτη του επαφή μαζί του ήταν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, με τον μακαριστό Κύριλλο να είναι τότε πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης και να προσφέρει, ποικιλοτρόπως την βοήθεια και συμπαράστασή του, στους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο ανθρώπους.  Ακολούθησε η ομιλία του ιατρού, επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρου Μαριόλη, που ήταν ο προσωπικός ιατρός του μακαριστού πρ. Θεσσαλιώτιδος, όταν η ασθένεια, που τελικά τον έστειλε κοντά στον Θεό, τον δοκίμασε, αλλά ποτέ δεν το λύγισε. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν χαρακτηρίζοντάς τον εξαίρετο άνθρωπο, πνευματικό ηγέτη και πραγματικό πατέρα. 
Ο κύκλος των ομιλητών έκλεισε με την πρόεδρου του Σύλλογου «Φίλες της Αγάπης» φαρμακοποιό κ. Μιράντα Μπέκου-Αμούντζια. Ο συγκεκριμένος Σύλλογος αποτελεί έμπνευση και δημιούργημα του τιμώμενου Ιεράρχη και μία από τις σημαντικές παρεμβάσεις του προς όφελος της τοπικής εκκλησίας και των πιστών, στις οποίες και αναφέρθηκε η ομιλήτρια. Με θερμά λόγια για το έργο και την ζωή του μίλησε και ο αντικαταστάτης του, νυν Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος που ανέλαβε να κλείσει την απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση ως οικοδεσπότης της.