Εορτολόγιο

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Δανιήλ του στυλίτου, Λουκά, Νόμωνος και Λεοντίου οσίων, Βικεντίου, Αιμιλιανού, Βεβαίας
Ανατ.: 07.42Δύση: 17.06Σελήνη: 4 ημερών
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Με αφορμή το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων στο κέντρο της Καρδίτσας
Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2018 19:46
LEMAS EYAGGELOS1
 
 
Ευάγγελος Λέμας
Οικονομολόγος - Επιχειρηματίας
*Επικεφαλής της "Καρδίτσας-Ώρα Δημιουργίας" στο Δήμο Καρδίτσας -Δημοτικός Σύμβουλος 
*Επικεφαλής του "Νέου Ενωτικού Επιμελητηρίου" & μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας
.....................................................
Τις τελευταίες ημέρες πολλές & μεγάλες επιχειρήσεις στο κέντρο της Καρδίτσας, αναγκάστηκαν να κλείσουν, καθώς οι επιχειρηματίες, βρέθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ θλιβερό επακόλουθο των λουκέτων ήταν ξαφνικά, δεκάδες συμπολίτες μας που εργάζονταν σε αυτές, να βρεθούν στην ανεργία με επιπτώσεις για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. 
Καθίσταται λοιπόν επιτακτικό, οι Βουλευτές του Νομού μας, να αφουγκραστούν τα προβλήματα της αγοράς και να ζητήσουν από την κεντρική εξουσία τα αυτονόητα. Όπως:
1ον) Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και την τροποποίηση των διατάξεων που διέπουν τις ασφαλιστικές εισφορές
 
2ον) Βελτίωση της ρύθμισης (120 δόσεις) για αποπληρωμή των οφειλών επιχειρήσεων προς ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία, διότι οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν, παρότι αυτή η ρύθμιση θα ήταν σωτήρια. Και όταν λέμε βελτίωση εννοούμε τα εισοδηματικά κριτήρια, τις οφειλές του 2017 που πρέπει να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση, το ύψος της ακίνητης περιουσίας και όλα εκείνα τα κριτήρια, που ουσιαστικά καθιστούν απαγορευτική την ένταξη στη ρύθμιση.
Κύριοι Βουλευτές, έρχεται τσουνάμι λουκέτων στις επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες δεν θα αντέξουν να πληρώνουν από 50% έως 75% (σε πολλές περιπτώσεις) των εσόδων σε φόρους και ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα πρέπει να σώσουμε την αγορά. Τώρα που η κυβέρνηση μιλάει για έξοδο από την ύφεση και τα Μνημόνια. Ας δημιουργήσουμε, πραγματικά, θετικό κλίμα στην Οικονομία