Εορτολόγιο

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
Ελευθερίου ιερομάρτυρος, Ανθίας
Ανατ.: 07.46Δύση: 17.07Πρώτο Τέταρτο
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Οργανώνονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας
Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 11:42
boutas1Ενημερωτικές επισκέψεις σε χωριά από Δευτέρα
-Βγαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 12 Ιανουαρίου
 
Σε ρυθμό κινητοποιήσεων μπαίνει από την Δευτέρα ο αγροτικός κόσμος του νομού καθώς αρχίζει ένα οργανωτικός μαραθώνιος που θα οδηγήσει σε αγωνιστική δράση το τρίτο 20ήμερο του Ιανουαρίου.  Για τις συγκεκριμένες εξελίξεις παραχωρήθηκε την Παρασκευή συνέντευξη τύπου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΣΚ, με τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μπούτα να είναι ο βασικός εισηγητής.
Μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου ο κ. Μπούτας είπε ότι από την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινάνε καθημερινές συγκεντρώσεις και ενημερώσεις σε χωριά του νομού, προκειμένου να γνωστοποιηθούν για άλλη μία φορά οι επιπτώσεις της ακολουθούμενης πολιτικής, στην μικρομεσαία αγροτιά, αλλά και για να μάθει ο αγρότης τα ακόμα χειρότερα που έρχονται και να πειστεί πως μοναδικός δρόμος αντίδρασης είναι ο δρόμος του αγώνα. 
Παράλληλα με τις ενημερώσεις οι αγρότες θα κληθούν στις 12 Ιανουαρίου να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, Μία κίνηση στην οποία η ΕΟΑΣΚ δίνει μεγάλη σημασία περιμένοντας μαζική συμμετοχή που θα βοηθήσει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.
Το τρίτο βήμα είναι η σύσκεψη αγροτικών Συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου στον Παλαμά, όπου και θα διαμορφωθεί η πρόταση των αγροτών της Καρδίτσας για την μορφή των κινητοποιήσεων. Πρόταση που το επόμενο διήμερο θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στην σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων, για να παρθεί η τελική απόφαση για το πώς θα διεκδικήσουν τα αιτήματά τους οι αγρότες και πως θα πιέσουν περισσότερο την κυβέρνηση.  Ο κ. Μπούτας τόνισε ακόμα πως δεν υπάρχει προς το παρόν διαμορφωμένη πρόταση αλλά αυτή θα βγει μέσα από συζήτηση και εκτίμηση πολλών παραγόντων, προκειμένου να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατόν συμμετοχή.
Θεωρείτε πάντως δεδομένο ότι τα τρακτέρ θα βγουν στους δρόμους αλλά αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό πως και προς τα πού θα κινηθούν.
Πρόγραμμα επισκέψεων-ενημερώσεων
Δευτέρα 8/1
Καλογριαννά-Αγ. Τριάδα και Κυψέλη-Πασχαλίτσα
Τρίτη 9/1
Κρανιά-Μαγούλα και Γεφύρια-Ν. Ικόνιο
Τετάρτη 10/1
Κοσκινά, Προάστιο-Μαραθέα και Φίλια-Καππαδοκικό
Πέμπτη 11/1
Καρδιτσομάγουλα-Μάρκο, Λεοντάρι-Καλλιφώνι και Φύλλο-Ορφανά-Λεύκη
Παρασκευή 12/1
Παλαμά και Άμπελος-Δασοχώρι
Σάββατο 13/1
Γραμματικό και Αγ. Θεόδωρος