Εορτολόγιο

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
Ελευθερίου ιερομάρτυρος, Ανθίας
Ανατ.: 07.46Δύση: 17.07Πρώτο Τέταρτο
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δυτική Παράκαμψη της Καρδίτσας με την κατασκευή νέου δρύφακτου
Πέμπτη, 21 Δεκέμβριος 2017 11:40
AGORASTOS KARDITSA_1Κ. Αγοραστός: «Έργο που ολοκληρώνει λειτουργικά την δυτική παράκαμψη της Καρδίτσας»
Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δυτικής παράκαμψης της Καρδίτσας από την οδό Φαναρίου έως την οδό Ταυρωπού, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργο: «Διαπλάτυνση τμήματος Ι/Κ Ταυρωπού, τροποποίηση - συμπλήρωση - προσαρμογή υφιστάμενου δρύφακτου Α.Σ.Ι.Δ)», προϋπολογισμού 235.000,00 € με το ΦΠΑ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο για την ασφάλεια την προσπελασιμότητα αλλά και την αποσυμφόρηση της Καρδίτσας. Το έργο αυτό βρίσκεται στην οδό Ταυρωπού προς τη Μητρόπολη και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο ΟΣΕ δεν μπόρεσε να κατασκευάσει το δρύφακτο της σιδηροδρομικής γραμμής με αποτέλεσμα να υπάρχει στένωση του δρόμου και πρόβλημα στην ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων. Με το έργο αυτό καθιστούμε ασφαλέστερο τον περιφερειακό της Καρδίτσας και ρίχνουμε χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία».
Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρεθήκαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κα Σταυρούλα Καρρά και ο ανάδοχος.
Στοιχεία του έργου: 
Με την υπογραφείσα σύμβαση, διαπλατύνεται τμήμα του Ι/Κ ΤΑΥΡΩΠΟΥ της Παράκαμψης Πόλεως Καρδίτσας,  μετατοπίζεται ο υφιστάμενος μηχανισμός δρύφακτου του Α.Σ.Ι.Δ. στη Χ.Θ. 30+122 της Σιδ. Γραμμής, επί της αρτηρίας, που είναι εγκατεστημένος πλησίον του κόμβου και τοποθετείται νέος επί της οδού Ταυρωπού. Καθίσταται έτσι δυνατή η δεξιά κίνηση των οχημάτων που κινούνται επί της Παράκαμψης Πόλεως Καρδίτσας με κατεύθυνση προς Μητρόπολη, αξιοποιώντας ολόκληρο το πλάτος της νέας κατασκευασμένης αρτηρίας, εξασφαλίζοντας και την ασφαλή κίνηση των μεγάλων οχημάτων η οποία προσωρινά είχε απαγορευτεί λόγω του υπάρχοντος μηχανισμού δρύφακτου, άροντας παράλληλα τη στενότητα του πλάτους κυκλοφορίας που προκαλούσε. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι έξι (6) μήνες.