Εορτολόγιο

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Δανιήλ του στυλίτου, Λουκά, Νόμωνος και Λεοντίου οσίων, Βικεντίου, Αιμιλιανού, Βεβαίας
Ανατ.: 07.42Δύση: 17.06Σελήνη: 4 ημερών
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Την Δευτέρα εορτάζει ο Πολιούχος & Προστάτης της Καρδίτσας Άγιος Σεραφείμ
Σάββατο, 02 Δεκέμβριος 2017 12:40
AGIOS SERAFEIM- Πρόγραμμα διήμερων εκδηλώσεων. Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου
 
Πανηγυρίζει και φέτος ή τοπική μας Εκκλησία επί τη μνήμη του αγίου ενδόξου Ίερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του θαυματουργού και μας καλεί να τον τιμήσουμε ευσεβοφρόνως, διότι αυτός είναι ο φύλαξ και προστάτης του τόπου μας, βοηθός και συμπαραστάτης σε κάθε περίσταση και θλίψη του βίου.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΤΙΝΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Δεκεμβρίου
• 6:00' μ.μ. Ό Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος εις τον πανηγυρίζοντα Ί. Ν. Άγ. Σεραφείμ (Μετόχιον Ί. Μονής Κορώνης) Καρδίτσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ίωαννίνων κ. Μαξίμου και συγχοροστατούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου του και Ποιμενάρχου ημών.
• 9:30' μ.μ. Ιερά Αγρυπνία και Εγκώμια του άγίου ενδόξου Ίερομάρτυρος Σεραφείμ ενώπιον της τιμίας κάρας του εις τον ώς άνω Ί. Ναόν (Μετόχιον).
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Δεκεμβρίου
• 7:30'-10:30' π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Άγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, συλλειτουργούντων των ως άνω Αγίων Αρχιερέων μετά των Ιερέων και των Διακόνων. 
Θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Ό Άγιος Σεραφείμ είναι ο πρωτοκορυφαίος του χορου των οκτώ τοπικών μας Αγίων, πολιούχος και προστάτης τής πόλεως Καρδίτσης αλλά και ολοκλήρου της μητροπολιτικής μας περιφερείας. Έγεννήθη στην Πεζούλα των Άγράφων περί τά μέσα του ΙΣΤ' αι. (ίσως τό 1550) μ.Χ. Έτυχε άνωτέρας μορφώσεως και σε ηλικία 17 ετών έκάρη μοναχός στην μονή Κορώνης με το όνομα Σεραφείμ. Αργότερα κατεστάθη Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου. Μαρτύρησε στο Φανάρι στις 4 Δεκεμβρίου του 1601, δεχόμενος τον δι’ άνασκολοπισμού φρικωδέστατον θάνατον. Είναι θαυματουργός και η τιμία κάρα του τεθησαύρισται στην Ιερά Μονή Κορώνης.
"Ταις αυτού άγίαις πρεσβείαις, Χριστε ο Θεός, ελέησον ημάς. Αμήν"