Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης για την Υγεία
Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 20:50
SYLLOGOS GYNAIKONΑπό τους φορείς του νομού μέσω συνέντευξης τύπου
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, απεύθυναν χθες από το εργατικό κέντρο φορείς που το οργανώνουν το στηρίζουν και συμμετέχουν σε αυτό.
Το συλλαλητήριο αφορά ένα κύριο θέμα για όλους μας και συγκεκριμένα την υγεία, με τις προεκτάσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.  Άλλωστε οι ελλείψεις σε νοσοκομείο, ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας του νομού, είναι από τα βασικά ζητήματα που θίγονται.Στη συνέντευξη τύπο που παραχωρήθηκε επί του θέματος συμμετείχαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ν. Καρδίτσας κ. Κλ. Ζούκα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γ. Καπράνας, ο Σύλλογος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ κ. Απ. Ταξιάρχης, ο Πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Στ. Σαριδάκης, ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ Βαγ. Μπούτας, εκ μέρους του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ο κ. Αν. Καραγκάνης και εκ μέρους των Συνταξιούχων ο κ. Σερ. Τσιώνος.Βασικός εισηγητής ήταν η κ Ζούκα που αναλύοντας τους λόγους που οδήγησαν το Σύλλογο γυναικών να πάρει την πρωτοβουλία αλλά και το πλάνο αιτημάτων και διεκδικήσεων που διαμορφώθηκε απ’ όλους τους φορείς είπε και τα εξής:Μετά από τις  συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 14/9/2017 στον Παλαμά-Σοφάδες και στην  Καρδίτσα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών ν. Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ) όπου πήραν μέρος εκπρόσωποι πολλών φορέων του νομού και αφού  έγινε ενημέρωση από το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών σχετικά με την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, και μετά από συζήτηση που ακολούθησε, καταλήχτηκαν ομόφωνα οι παρακάτω διαπιστώσεις και διεκδικήσεις:
1. Τα τελευταία χρόνια, σε συνθήκες εξέλιξης της καπιταλιστικής κρίσης που η φτώχεια, η ανεργία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η ανασφάλεια και το άγχος φθείρουν ανεπανόρθωτα την υγεία, έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να απαιτούμε ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας με ενταγμένη σε αυτό και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) δηλ. την πρόληψη, το Κέντρο Υγείας, τον οικογενειακό γιατρό, τον αγροτικό γιατρό.
2.Τόσο Πανελλαδικά όσο και στο νομό μας συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες και οι παροχές πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας, γιατί για το κράτος και τις κυβερνήσεις αλλά και για τους εργοδότες, οι δαπάνες αυτές είναι κόστος και εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα.
3.Συγκεκριμένα στο Νομό Καρδίτσας, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και λειτουργικών υποδομών, στο ΠΕΔΥ, στα Κέντρα Υγείας, στο Νοσοκομείο του Νομού.
Εκτιμούμε πως η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων για την υγεία αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής τους που υπηρετεί τα μεγάλα, μονοπωλιακά συμφέροντα και ικανοποιεί όλο και λιγότερες από τις σύγχρονες ανάγκες μας. 
Θεωρούμε ότι οι υπηρεσίες Υγείας πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν και δε θα λειτουργεί ως εμπόρευμα ή φιλανθρωπία. 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1.Κρατική χρηματοδότηση της ΠΦΥ και όλου του Συστήματος Υγείας. 
2.Να μην λειτουργήσουν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ) γιατί ουσιαστικά θα αποτελέσουν τον  «ακρωτηριασμό της ΠΦΥ», οδηγώντας την σε περαιτέρω ιδωτικοποίηση. Θα λειτουργούν με  εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ δεν προβλέπεται χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από προγράμματα ΕΣΠΑ, την οποία ακόλουθα θα αναλάβουν Δήμοι και Περιφέρεια. 
3.Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
4. Κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία - φάρμακα, για να είναι η παροχή πραγματικά δωρεάν. 
5.Πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη, μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση στο νοσοκομείο, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας του νομού Καρδίτσας 
6.Καμία συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίας του ΠΕΔΥ, νοσοκομειακής μονάδας ή κλινικής στο νομό μας. 
7.Λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών νοσηλείας στο σπίτι. 
8. Καμία κατάργηση στις εξετάσεις. Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις και οι εξετάσεις /βεβαιώσεις των μαθητών για σχολική χρήση 
9 Ένταξη όλων των νέων εμβολίων στο Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.
10 Πλήρεις και δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας . 
11.Άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, στους χώρους αθλητισμού κλπ. από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας που θα ανήκουν σε κρατικό σώμα και όχι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
12. Δωρεάν όλος ο προγεννητικός έλεγχος για όλες τις έγκυες και όλη η διαδικασία (εξετάσεις, φάρμακα, επεμβάσεις) της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
13.Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες, και των επιδομάτων σε ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.
Με την πεποίθηση όλων ότι αν δεν πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες τα σωματεία και οι φορείς της Καρδίτσας δεν θα σταματήσει ο κατήφορος, αποφασίστηκαν οι εξής άμεσες δράσεις:
1.Να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι φορείς και σωματεία για συμμετάσχουν σ’ αυτή τη πρωτοβουλία.
2.Να σταλεί υπόμνημα στον υπουργό υγείας και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της βουλής (εκτός ΧΑ).
3.Να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 27 Σεπτέμβρη  στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία.
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ) 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΚΛΙΖΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΟΦΑΔΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΛΑΜΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΜΑ 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΟΑΣΚ)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΜΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΣΚΙΝΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΦΑΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΣΟΦΑΔΩΝ
 

Πολιτική