Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Αφίχθη στην πλατεία της Καρδίτσας ο ανδριάντας του Γ. Καραϊσκάκη
Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 09:37
agalma1agalma2Ο έφιππος ανδριάντας του Γεωργίου Καραϊσκάκη έφθασε χθες Τετάρτη στην Καρδίτσα και σήμερα νωρίς το πρωί θα τοποθετηθεί στο βάθρο της πλατείας.
 Ο ανδριάντας ήταν φορτωμένος σε φορτηγό και χωρισμένος σε δύο μέρη καθώς λόγω του μεγέθους του ήταν αδύνατον να μεταφερθεί διαφορετικά. Συγκεκριμένα το ένα κομμάτι ήταν το άλογο και τα πόδια του ήρωα μέχρι την μέση και το άλλο κομμάτι ο κορμός και το κεφάλι.
Το όχημα που τα μετέφερε στάθμευσε περίπου στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και συγκεκριμένα μπροστά στο βάθρο όπου νωρίς σήμερα θα ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησής του, από ειδικό συνεργείο το οποίο και θα φθάσει στην Καρδίτσα το πρωί για ν’ αρχίσει τις εργασίες. Ο ανδριάντας θα τοποθετηθεί πάνω στο βάθρο με ειδικό γερανό και θα γίνουν οι απαραίτητες κολλήσεις. Χθες στην κεντρική πλατεία βρέθηκε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος ο οποίος συνομίλησε με τον μεγάλο Έλληνα γλύπτη Στάθη Λεοντή, που είναι ο πατέρας της δημιουργού του ανδριάντα, επίσης γλύπτριας, Νικολίτσας Λεοντή. Ο κ. Λεοντής είναι στην πόλη μας και θα επιβλέψει τις εργασίες τοποθέτησης. 
 

Πολιτική