Εορτολόγιο

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
Ελευθερίου ιερομάρτυρος, Ανθίας
Ανατ.: 07.46Δύση: 17.07Πρώτο Τέταρτο
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την εξαίρεση σε κανόνα»
Δευτέρα, 07 Αύγουστος 2017 17:44
tsiaras 6_NEW_istoτου Κώστα Τσιάρα, 
Βουλευτή Καρδίτσας
και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
 
«Η τακτική προσφυγή της κυβέρνησης στις «εξαιρέσεις» από τις κανονικές διαδικασίες νομοθέτησης που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον ΚτΒ, τείνουν να εξελιχθούν σε μια τεράστια παθογένεια για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από μια κυβέρνηση, όμως, που φιλοδοξούσε να αποτελέσει «την κάθε λέξη του Συντάγματος», θα ανέμενε κανείς, αν όχι να εκμηδενίσει, τουλάχιστον να μειώσει δραστικά τα φαινόμενα κακής νομοθέτησης, μένοντας πιστή στο πνεύμα και το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής. Αντί αυτού, η πλειοψηφία του κ. Τσίπρα έχει επιλέξει να μετατρέψει «την εξαίρεση σε κανόνα», καταρρίπτοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.
Ο καταιγισμός άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, έχουν μετατρέψει ουσιαστικά την νομοθετική εξουσία σε φάμπρικα ρουσφετολογικών διευθετήσεων μιας κυβέρνησης που βρίσκεται ήδη σε αποδρομή. Οι επίκαιρες ερωτήσεις που αραχνιάζουν αναπάντητες στα γραφεία των υπουργών, αποδεικνύουν την απαξία τους απέναντι στους Βουλευτές, οι οποίοι με την ψήφο τους αναλαμβάνουν πρόθυμα τον ρόλο του απλού διεκπεραιωτή των υπουργικών μεθοδεύσεων. Τα δεκάδες νομοσχέδια που εισάγονται για συζητήσεις-εξπρές  στην Ολομέλεια με τις διαδικασίες του επείγοντος και του κατεπείγοντος, καταγράφουν τη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να αποφύγει τον εξαντλητικό, δημοκρατικό κοινοβουλευτικό διάλογο.
Ο πλήρης ευτελισμός του Κοινοβουλίου που επιχειρεί απροκάλυπτα πια η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τις ταυτόχρονες, αναίτιες και στοχευμένες επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, καταδεικνύουν την προσπάθεια να καθυποταχθούν οι δύο από τους τρεις  πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος στην εκτελεστική εξουσία του κ. Τσίπρα.
Μεθοδεύσεις που κατακρημνίζουν την αξιοπιστία των Θεσμών, με μόλις έναν στους δέκα πολίτες να δείχνουν εμπιστοσύνη στη νομοθετική εξουσία,  καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής. Μια πολιτική αλλαγή, που θα αναδείξει μια νέα πλειοψηφία, η οποία θα αποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές αρρυθμίες που επιβλήθηκαν στο Νομοθετικό Σώμα, θα σεβαστεί  την αυτονομία και την ανεξαρτησία των Θεσμών, και θα επιτρέψει την επάνοδο στις αυθεντικές αξίες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας».