Εορτολόγιο

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
Ελευθερίου ιερομάρτυρος, Ανθίας
Ανατ.: 07.46Δύση: 17.07Πρώτο Τέταρτο
No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Κ. Τσιάρας: Η Ν.Δ. έχει πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας
Σάββατο, 15 Ιούλιος 2017 12:46
TSIARAS SYNENTEFKSHΣυνέντευξη του Γραμματέα της Kοινοβουλευτικής Oμάδας της Ν.Δ & Bουλευτή Καρδίτσας στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"
....................................
-"Η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο για να ξεδιπλώσουμε απρόσκοπτα την πολιτική μας"
-"Δεν θα δώσουμε φτηνές  υποσχέσεις, αλλά όσα υποσχεθούμε θα τηρηθούν μέχρι κεραίας".
 
Η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας, τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ". Ο κ. Τσιάρας μίλησε για διάψευση κάθε προσδοκίας των πολιτών από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για μία Ν.Δ. που είναι αποφασισμένη να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τους πει την αλήθεια και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επιδιώκει τη συνεννόηση στην πράξη και εργάζεται μέσα στον ορίζοντα ευρύτερων συναινέσεων για το κοινό καλό. Ακόμα μίλησε για την ανανέωση που επιχειρείται στο κόμμα, τις αλλαγές που συντελέστηκαν και την αποδοχή που είχαν αυτές από την κοινωνία.
Πιο αναλυτικά απαντώντας στις ερωτήσεις μας μας είπε:
 
-Με βάση τις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. έχει διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείτε πως οι ψηφοφόροι τιμωρούν την σημερινή κυβέρνηση ή έχουν πειστεί ότι το κόμμα της Ν.Δ. μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση;
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τραγική διάψευση κάθε προσδοκίας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει απελευθερώσει το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν υπέρ του κ. Τσίπρα, και οι οποίοι  έχουν πλέον αποστασιοποιηθεί πλήρως από την λαϊκίστικη πολιτική του.
Αλλά, η Νέα Δημοκρατία δεν πολιτεύεται με την λογική του ώριμου φρούτου, επενδύοντας στην αρνητική ψήφο των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.
Τις επόμενες εκλογές δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. 
Γι’ αυτό έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικονομίας και της κοινωνίας.
 
-Τί ήταν αυτό που άλλαξε με την ανάληψη της ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πόσο συντέλεσε αυτή η αλλαγή στην αύξηση της δυναμικής της Ν.Δ.;
 
Στις εσωκομματικές διαδικασίες του Ιανουαρίου του 2015 που τον ανέδειξαν στην ηγεσία του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε ξεκάθαρη εντολή από τους χιλιάδες Νεοδημοκράτες να καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία ξανά ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα. 
Το 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ αποτέλεσε την απαρχή μιας μεγάλης και κοπιώδους προσπάθειας, να ξαναβάλουμε τάξη στο κόμμα, ξεκινώντας ένα επίπονο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης και συνολικής αναδιάρθρωσης του κομματικού μας μηχανισμού.
Υιοθετώντας ένα νέο κωδικοποιημένο, σύγχρονο, ευέλικτο και λειτουργικό Καταστατικό, η Νέα Δημοκρατία μεταρρύθμισε όλες τις παραδοσιακές της δομές. Αυτή η στρατηγική είχε άμεσα αποτελέσματα και προσέλκυσε στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας νέα πρόσωπα που μέχρι τότε δεν διατηρούσαν παραδοσιακούς δεσμούς με τις κομματικές μας δομές, διευρύνοντας και ισχυροποιώντας την μεγάλη μας παράταξη που ίδρυσε ο Κωσταντίνος Καραμανλής.
 
-Η «επίθεση αλήθειας» που επιχειρεί η Ν.Δ., θεωρείτε ότι ήταν τελικά αυτό που έλειπε από το πολιτικό σκηνικό;
 
Μετά από τόσα πολλά και τόσο τερατώδη ψέματα που έχει εκστομίσει ο κ. Πρωθυπουργός, οι πολίτες αναζητούν πλέον ξεκάθαρα εκείνη την πολιτική δύναμη που θα μπορέσει να αρθρώσει έναν ώριμο, σύγχρονο πολιτικό λόγο.
Οι πολίτες δεν αντέχουν, ούτε είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλα ψέματα. 
Από την πρώτη μέρα της ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υποσχεθεί στους πολίτες ούτε λέξη περισσότερη από όσα μπορεί με βεβαιότητα να υλοποιήσει. 
Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι είναι αποφασισμένη να σπάσει το φαύλο κύκλο του χθες και να πει χωρίς περιστροφές την πλήρη αλήθεια, κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια. 
 
-Πιστεύω ότι συμφωνείτε πως για να βρεθεί η Ν.Δ. στην αξιωματική αντιπολίτευση έκανε και αυτή λάθη. Ποιά ήταν τα σημαντικότερα και τί έμαθε από αυτά; 
 
Μπροστά στα μείζονα ζητήματα που αναδεικνύονταν από τα αδιέξοδα που κληρονομήσαμε, η Νέα Δημοκρατία, ενώ κατάφερε να κερδίσει όλα τα μεγάλα στοιχήματα και να σταθεροποιήσει την χώρα, είχε έναν αόρατο και άτεγκτο εχθρό: τον χρόνο. 
Ο χρόνος, που είχαμε στην διάθεση μας τελικά, δεν αποδείχτηκε αρκετός για να μεταφραστούν οι επιτυχίες της Νέας Δημοκρατίας στην οικονομία σε απτά αποτελέσματα για τους πολίτες και την καθημερινότητά τους.
 Αν επομένως η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αντλήσει κάποιο δίδαγμα από την προηγούμενη διακυβέρνησή της, είναι η ανάγκη να προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, χωρίς καθυστερήσεις στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.
Γιατί ξέρουμε καλά ότι για να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να περιμένουν. 
Επομένως, όσο πιο γρήγορα αναλάβουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες τόσο πιο κοντά θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα για τους Έλληνες πολίτες. 
 
-Τί θα απαντούσατε σε όποιον υποστηρίζει ότι τα πάντα έχουν υπογραφεί, είναι προκαθορισμένα και όποιος κυβερνήσει δεν μπορεί ν’ αλλάξει κάτι;
 
Οι υπογραφές του κ. Τσίπρα έχουν δεσμεύσει την πατρίδα μας σε μεγάλα πλεονάσματα ύψους 3,5% μέχρι το 2022 και πρωτογενή δημοσιονομικά αποτελέσματα της τάξης του 2% μέχρι το 2060, ενώ έχουν ταυτόχρονα υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία για 99 ολόκληρα χρόνια. 
Προφανώς, αυτά τα πλαίσια είναι ασφυκτικά για οποιαδήποτε κυβέρνηση. 
Αλλά ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, η αλλαγή του μίγματος της δημοσιονομικής πολιτικής δεν είναι αδύνατη. 
Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ δεν θα διακυβεύσει την ομαλή χρηματοδότηση της πατρίδας μας. Αντίθετα θα προτάξει ένα  διαφορετικό σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής με στόχο την μείωση της φορολογίας σε πολίτες και επιχειρήσεις με αντίβαρο την ισοδύναμη μείωση των δημοσιονομικών δαπανών. Ένα τέτοιο πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, δίνοντας οξυγόνο στην ελληνική επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα, θα προσελκύσει νέες επενδύσεις, θα τονώσει την ιδιωτική κατανάλωση και θα δημιουργήσει νέες, σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας.
 
-Η Ν.Δ., δεδομένων των συνθηκών αρκείται σε μια πρωτιά και συνεργασία για να κυβερνήσει ή θέτει ως στόχο την αυτοδυναμία; Κατά πόσο είναι αυτό εφικτό;
 
Η αυτοδυναμία της Νέα Δημοκρατίας δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το μέσο για να ξεδιπλώσουμε απρόσκοπτα την πολιτική που θα βγάλει την πατρίδα μας από τη στενωπό των μνημονίων. Γι’ αυτό διεκδικούμε την κάθε μία ψήφο, του κάθε ενός πολίτη. Για να οικοδομήσουμε την πλατιά συμμαχία της Αλήθειας που χρειάζεται ο τόπος. 
Σε κάθε περίπτωση όμως, την επομένη των εκλογών, ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη, η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει να αποτελέσει  το σταυροδρόμι της  πολιτικής συνάντηση όλων των  κοινοβουλευτικών και ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
 
-Πρόσφατα, στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα λέγαμε ότι έτεινε «χείρα φιλίας» στον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Θέλησε να στείλει κάποιο μήνυμα και αν ναι, ποιό;
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός που, χωρίς να απεμπολεί την ιστορική ταυτότητα του χώρου που ηγείται, μπορεί να απαγκιστρωθεί από τα στείρα πάθη του παρελθόντος. 
Επιδιώκει τη συνεννόηση στην πράξη και εργάζεται μέσα στον ορίζοντα ευρύτερων συναινέσεων για το κοινό καλό των πολιτών και της πατρίδας μας.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις στις δικαιωμένες θέσεις της ιστορικής παράταξης της οποία ηγείται.
Στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιτελέσει τον ιστορικό της ρόλο, να ενώνει τους Έλληνες σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι η μοναδική βάση πολιτικής συνεννόησης είναι η αλήθεια προς τους πολίτες. Και οποιαδήποτε συνεργασία δεν θα διαμορφωθεί στην λογική της διανομής θώκων για τη νομή της εξουσίας.  Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα, όχι μόνο προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά σε κάθε πολιτική δύναμη, και σε κάθε απλό πολίτη που θέλει να δει τη χώρα να ξαναστέκεται στα πόδια της.
 
-Η θέση σας ως Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, εμπεριέχει ευθύνες αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει και την εμπιστοσύνη του κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπό σας. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς το συγκεκριμένο γεγονός;
 
Από τα πρώτα μας κοινά πολιτικά βήματα το 2004, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναπτύξαμε μια ειλικρινή σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.  Σε θεσμικό επίπεδο, όμως, σας διαβεβαιώ ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι προσωποκεντρικό κόμμα. Ούτε λειτουργούν φέουδα εξουσίας. Προφανώς, η ειλικρινής συνεργασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική προώθηση των θέσεων του κόμματος στη Βουλή. Και βεβαίως, η αμέριστη εμπιστοσύνη του Προέδρου στο πρόσωπο μου ως Γενικού Γραμματέα της ΚΟ αλλά και σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά, επιτρέπει στη ΝΔ να δίνει με αποτελεσματικότητα τις κοινοβουλευτικές μάχες.
 
-Η εμφανής μεταστροφή της ηγεσίας του κόμματος σε νέα πρόσωπα, θα επηρεάσει και τους υποψηφίους στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και σε αυτές της Αυτοδιοίκησης;
 
Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει ένα πρωτοποριακό σχέδιο για το πλήρες άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία μέσω του Μητρώου Στελεχών. Και αναζητά εκείνο το πολιτικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που μπορεί να προσθέσει στην εθνική προσπάθεια, πέρα και πάνω από τα στενά κομματικά στεγανά. Με το Μητρώο Στελεχών αναζητάμε τον κάθε πολίτη, τον κάθε Έλληνα, που μπορεί να συμβάλει στην έξοδο από την κρίση. Αναζητάμε πρόσωπα που προέρχονται από τα ίδια τα σπλάχνα της κοινωνίας, τους χώρους εργασίας, την τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνία των πολιτών. 
Προφανώς, αυτή η προσπάθεια είναι ευρύτερη του στενού ορίζοντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και αφορά ολόκληρη τη Δημόσια Διοίκηση, τη στελέχωση των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.
 
-Ποιά, κατά την άποψή σας θα πρέπει να είναι τα προσόντα ενός  στελέχους που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά για να έχει την στήριξη του κόμματος;
 
Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τον εαυτό του σε μια διαδικασία προσφοράς στην παράταξη και την πατρίδα, είναι ευπρόσδεκτος να υποβάλει το βιογραφικό του στο Μητρώο Στελεχών του κόμματος. Σας διαβεβαιώνω, πως γίνεται μια πολύ κοπιώδης και σοβαρή προσπάθεια να ξεχωρίσουμε ανθρώπους που ως πρώτιστο μέλημα δεν έχουν την προσωπική πολιτική αποκατάσταση, αλλά να αδράξουν την ευκαιρία και να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια. 
Προφανώς, η διαδικασία επιλογής δεν είναι μονοδιάστατη. Περιλαμβάνει ένα ευρύτερο και πολυσύνθετο πλέγμα προσόντων, ακαδημαϊκών, επαγγελματικών, κοινωνικών, που δεν παραβλέπει τις ιδιαίτερες προτιμήσεις αλλά και τις αντικειμενικές ικανότητες και δυνατότητες του κάθε υποψηφίου.
 
-Με το χέρι στην καρδιά μπορείτε να διαβεβαιώσετε σήμερα τον Έλληνα ότι υπάρχει σχέδιο ικανό να εξασφαλίσει το μέλλον της χώρας και των παιδιών του, χωρίς κι άλλες θυσίες;
 
Μετά την καταστροφική διετία ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όποιος υποσχεθεί ότι την επομένη των εκλογών θα ζούμε στη «Γη της Επαγγελίας», είναι ένας κοινός πολιτικός ψεύτης, ανάλογου διαμετρήματος του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. 
Η Νέα Δημοκρατία είναι η τελευταία που θα επιτρέψει στον εαυτό της να διολισθήσει στον δρόμο του λαϊκισμού που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να μην δώσει φτηνές υποσχέσεις στους πολίτες. Αλλά όσα υποσχεθούμε, θα τα τηρήσουμε μέχρι κεραίας. Γιατί μόνο αν υλοποιήσουμε όσα υποσχεθούμε θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την πληγωμένη σχέση των πολιτών με την πολιτική. Μόνο αν είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες, οι πολίτες θα μπορέσουν να μας εμπιστευθούν. Και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ενώσουμε ξανά όλους τους Έλληνες για να βγει η κοινωνία μας όρθια από την κρίση.