Εορτολόγιο

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου
Λουκιανού, Σαβίνου οσίου, Βάρσου ομολογητού
Ανατ.: 06.42Δύση: 17.53Σελήνη: 6 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Ν. Βούτσης: Ρεαλιστική συμφωνία σε στέρεες βάσεις
Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 12:43
BOYTSHS-Υπεραμύνθηκε των συμφωνηθέντων ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καρδίτσα
Ρεαλιστική συμφωνία με στέρεες βάσεις , που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, χαρακτήρισε αυτή που επετεύχθη ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης κατά την παραμονή του στην Καρδίτσα. Ο κ. Βούτσης πριν από την εγκαινίαση της έκθεσης στην Δημοτική Πινακοθήκη και πλαισιωμένος από τους βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππα, Χρ. Κατσιαβριά και Παν. Βράντζα, όπως και τον γραμματέα της Ν.Ε. κ. Ηλ. Αντωνίου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας.Είπε χαρακτηριστικά πως η ανάπτυξη είναι στο επίκεντρο όλης της απόφασης ενώ δίνονται σαφή ή και λιγότερο σαφή σήματα στις αγορές, ότι η συζήτηση περί βιωσιμότητας του χρέους είναι σε καλό δρόμο.Θα λέγαμε τόνισε πως πλέον έχει ανάψει ένα πορτοκαλί φως προς αυτή την κατεύθυνση, όταν παλαιότερα όλες οι προσπάθειες και όλες οι κινήσεις κατέληγαν σε ερυθρό σηματοδότη. ,Υποστήριξε, μάλιστα, ότι στοιχεία όπως ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας που συνεχίζει να βαίνει μειούμενη και άλλοι δείκτες αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε ένα δρόμο.Ακολούθως απαντώντας σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η χώρα δεσμεύτηκε μέχρι το 2016 με τα πλεονάσματα, υποστήριξε ότι το 2% είναι ένα πλεόνασμα που όλοι οι φορείς θεωρούσαν ρεαλιστικό, ενώ είναι σαφώς μικρότερο από το 2,6% που προβλέπει για όλες τις χώρες το σύμφωνο σταθερότητας. 
Παραδέχθηκε πάντως πως τα πρώτα χρόνια, μέχρι το 2022, θα είναι δύσκολα με το πλεόνασμα που απαιτεί η συμφωνία να είναι στο 3,5%, αλλά γενικότερα είπε ότι πρόκειται για μια συμφωνία που αποτελεί ιστορικό μονόδρομο.
Στη συνέχεια μίλησε για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, με ειδικές αναφορές στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς που παρουσιάζουν θετική εξέλιξη, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει αναμφίβολα πλεονεκτήματα, που δεν μπορούν να αναδειχθούν λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει και η η συμφωνία έρχεται να ξεσφίξει αυτό τον κλοιό και να αναδείξει τις δυνατότητες.
 

Πολιτική