Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Σφοδρή επίθεση Λαφαζάνη στην Κυβέρνηση
Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 12:40
lafazanis1Από το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας
-Χαρακτήρισε την πρόσφατη συμφωνία 5ο μνημόνιο και το χειρότερο όλων! 
 
Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα, εξαπέλυσε από την Καρδίτσα ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.  
Ο πρώην υπουργός μίλησε για κυβέρνηση που ψήφισε τρία μνημόνια, το ένα χειρότερο από το άλλο, με τελευταίο να είναι η συμφωνία που είχαμε στο Eurogroup  την περασμένη Πέμπτη. Μάλιστα αυτό, το 5ο όπως είπε, το χαρακτήρισε το χειρότερο όλων, καθώς δεσμεύει την χώρα μέχρι το 2060. Επίσης μίλησε για συμφωνία που δεν έχει ούτε την λαϊκή εξουσιοδότηση, ούτε την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση. Και το αιτιολόγησε λέγοντας πως η κυβέρνηση υπέγραψε για πλεονάσματα μέχρι το 2022, όταν η δική της θητεία ολοκληρώνεται το 2019. Ακόμα είπε πως τέτοιου είδους συμφωνία δεν έχει κάνει ποτέ καμία κυβέρνηση παγκοσμίως, όσο κατάπτυστη και εθελόδουλη και αν ήταν.   Παρουσιάζοντας την εναλλακτική πρόταση που κομίζει το κόμμα του αναφέρθηκε σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη, πέρασμα στο εθνικό νόμισμα και ρήξη με την νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το χρέος είπε ότι πρέπει να υπάρξει διακοπή αποπληρωμής και κίνηση για την διαγραφή του, όλου ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους αυτού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν χώρες που το έχουν πετύχει. Ακόμα τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και επιτέθηκε στις τράπεζες που τις πληρώνει. Σημέιωσε, ο ελληνικός λαός, καταδικάζοντας τις τακτικές τους. 
Παράλληλα ζήτησε τον σχηματισμό ενός κοινού μετώπου, από όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, που θα αποτελέσει ανάχωμα στις βλέψεις των κυβερνώντων και αυτών που θέλουν να κυβερνήσουν με την ίδια πολιτική, δίνοντας παράλληλα ελπίδα στον λαό. 
Σε ότι αφορά το αν πρέπει να γίνουν εκλογές ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η ΛΑΕ θέλει εκλογές και αν ήταν δυνατόν να γίνονταν και χθες. Με στόχο όχι να φύγει ο Τσίπρας, που θα φύγει όπως τόνισε, για να έρθει ο επίσης μνημονιακός Μητσοτάκης, αλλά για να ενισχύσει ο λαός τις αντιμνημονιακές δυνάμεις και να ανατρέψει το μνημονιακό block, που υπάρχει σήμερα στη Βουλή. 
Οκ. Λαφαζάνης πριν την έλευση του στο Εργατικό Κέντρο και την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πλαισιωμένος από τοπικά στελέχη της ΛΑΕ, είχε επισκεφθεί το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο και ακολουθούσε συνάντηση με συνταξιούχους. 
 

Πολιτική