Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Αγιασμός για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 10:32
PYROSBESTIKH3PYROSBESTIKHPYROSBESTIKH1PYROSBESTIKH2Αγιασμός, για την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμοθέου, και με την  Ευχή όλων να μην υπάρξουν προβλήματα με πυρκαγιές.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου, του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου, οι οποίοι και τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Π.Υ. όλα τα χρόνια και υποσχέθηκαν να διαθέσουν από την πλευρά τους κάθε μέσο εφόσον χρειαστεί, του Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου Καρδίτσας κ. Κώστα Ψημμένου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας πύραρχου κ. Σωτήρη Κορέλα και του προσωπικού του Σώματος.
Ο Διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας κ. Κορέλας και Επιχειρησιακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Ν. Καρδίτσας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την καλή συνεργασία, αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται τους θερινούς μήνες, για την αποφυγή πυρκαγιών. Ειδικότερα ο κ. Κορέλας επεσήμανε τα εξής:
"Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το μεγαλύτερο ποσοστό των δασικών πυρκαγιών οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια, ενώ εάν δείξουμε προσοχή και ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται για την σωτηρία του φυσικού πλούτου της χώρας και αυτό το καλοκαίρι που άρχισε, θα συμβάλουμε όλοι μαζί στην διατήρηση αυτής της φυσικής ομορφιάς και του δασικού πλούτου του τόπου μας. Έτσι, λοιπόν αν ο κάθε πολίτης έχει συνεχώς στο νου του τις παρακάτω υποδείξεις και συμβουλές, θα μειωθεί στο ελάχιστο η πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια αλλά και θα  συμβάλει στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της, αν εκδηλωθεί από οποιαδήποτε αιτία. Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά:
-Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
-Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.
-Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε στην ύπαιθρο τα αναμμένα υπολείμματα καύσης.
-Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
-Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
-Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
-Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών -πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.
-Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.
-Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.
-Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
Πώς πρέπει να ενεργήσουμε μόλις αντιληφθούμε μια πυρκαγιά:
-Τηλεφωνούμε αμέσως στον αριθμό κλήσης 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο όπου βρισκόμαστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε την πυρκαγιά.
-Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
-Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
-Ενημερώνουμε για την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου στην περιοχή.
 
*Τονίζεται, τέλος, ότι η κλήση στον αριθμό 199 είναι χωρίς χρέωση, τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου», τηλεφωνήστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση".
 
             
 

Πολιτική