Εορτολόγιο

Τρίτη 16 Οκτωβρίου
Λογγίνου Εκατοντάρχου, Λεοντίου, Δομετίου μαρτύρων
Ανατ.: 06.43Δύση: 17.52Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Απαράδεκτο περιστατικό βίας ενάντια σε γιατρό & νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας
Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 11:32
NOSOKOMEIO KARDITSAS_1Καταδικάζουν απερίφραστα ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου και η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου-Κ.Υ  Ν. Καρδίτσας το περιστατικό βίας, που συνέβη στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Καρδίτσας, το πρωί της Τρίτης, με θύματα, ιατρό και νοσηλεύτρια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του karditsapress, στις 11 το πρωί της Τρίτης, στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων της Παθολογικής εισήλθε ένας ρομά απαιτώντας από τη νοσηλεύτρια να του γράψει φάρμακα. Παρότι όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, δεν είχε σειρά προτεραιότητας μπήκε βιαίως στο εξεταστήριο, άρχισε να βρίζει χυδαία τη νοσηλεύτρια και σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε πιο επιθετικός περνώντας στη χειροδικία. Σύμφωνα με πληροφορίες 'εριξε αρκετές μπουνιές στην άτυχη νοσηλεύτρια, η οποία ζητούσε απεγνωσμενα βοήθεια. Κάπου εκεί μπήκε στη μάχη καιο ειδικευόμενος γιατρός και ακολούθησε πάλη. Από το ρεποράζ προκύπτει ότι ο γιατρός δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο και... δαγκωματιές ενώ φέρεται να έχει υποστεί και κάταγμα, ενώ η νοσηλεύτρια κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τελικά, γιατρός και νοσηλεύτρια φαίνεται πως κατάφεραν να κλειδωθούν στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασε η αστυνομία και συνέλαβε τον δράστη της επίθεσης.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συλληφθείς εμπλέκεται σε επεισόδιο στο χώρο του νοσοκομείου, καθώς και στο παρελθόν επέδειξε επιθετική συμπεριφορά. Μάλιστα η νοσηλεύτρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η δεύτερη φορά που πέφτει θύμα επίθεσης από το συγκεκριμένο άτομο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός ήδη κινήθηκε νομικά εναντίον του δράστη.
Ένα καλό ερώτημα είναι πάντως ποιά ακριβώς ήταν η αντίδραση της εταιρείας security και γιατί δεν επενέβησαν άμεσα προκειμένου να σταματήσουν το επεισόδιο.
*    *    *
Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας
Καταγγέλλουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά το απαράδεκτο περιστατικό βίας, που συνέβη στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου μας, με θύματα, συνάδελφο ιατρό και νοσηλεύτρια.  Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας  
Είμαστε βέβαιοι πως τέτοια περιστατικά βίας είναι καταδικαστέα από ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο από την ιατρική κοινότητα και τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας του νομού μας.
Τέτοιες συμπεριφορές δεν μας τιμούν ως Έλληνες πολίτες και κυρίως δεν μας αξίζουν ως λειτουργούς της δημόσιας υγείας. Σε μια περίοδο μάλιστα όπου λόγω της παρατεταμένης και βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, το σύστημα υγείας έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, βρίσκεται σε πολλές περιπτώσεις σε οριακή κατάσταση και παραμένει ζωντανό λόγω της καθημερινής υπεράνθρωπης προσπάθειας τόσο του ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Με την πεποίθηση ότι η ασφάλεια του ασθενούς, αλλά και των εργαζομένων στα νοσοκομεία πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα,  ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
*    *    *
Ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας
Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Καρδίτσας την Τρίτη 30-05-17, η Διοίκηση του Νοσοκομείου καταδικάζει απερίφραστα τα οποιαδήποτε περιστατικά βίας, ιδιαίτερα όταν αυτά εκδηλώνονται εναντίον του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, που καθημερινά δίνει με αυταπάρνηση την μάχη για την προάσπιση της υγείας των ασθενών ειδικά και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα. Η Διοίκηση του Γ.Ν.Κ. δηλώνει ότι, τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να συμβαίνουν στο Νοσοκομείο, κάνει ότι είναι δυνατόν να αποφεύγονται και καλεί τους συμπολίτες με τον τρόπο τους να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας
Βάϊος Χ. Βαρελάς
*    *     *
Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου-Κ.Υ  Ν. Καρδίτσας
Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ., καταδικάζει και καταγγέλλει τη χθεσινή επίθεση και χειροδικία <<οργισμένου πολίτη >>  ενάντια σε γιατρό  και νοσηλεύτρια  στο χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων . 
Οι Γιατροί και το Νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Κ και ιδιαίτερα στο χώρο των Επειγόντων περιστατικών δέχονται καθημερινά τα ξεσπάσματα και τα φραστικά επεισόδια αγανακτισμένων πολιτών  με την ζωή τους πολλές φορές να διατρέχει άμεσα κίνδυνο.Αποκορύφωμα όλων ήταν το χθεσινό θλιβερό περιστατικό.
Τονίζουμε  ότι οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Κ., είμαστε στην ίδια πλευρά με τους ασθενείς και ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για την εξυπηρέτησή τους, πολλές φορές ξεπερνώντας  τα όρια της αντοχής μας .
Θεωρούμε άδικο η οργή των ασθενών να στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες.Πρέπει  να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι η ισοπέδωση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας οδήγησε σε αυξημένη προσέλκυση  ασθενών στο Γ.Ν.Κ με τα γνωστά αποτελέσματα .
Καλούμε την Διοίκηση του Γ.Ν.Κ  να αυξήσει σε ανθρώπινο δυναμικό την υπηρεσία φύλαξης, ώστε να διαφυλάξει την ασφάλεια και την ακεραιότητα των εργαζομένων. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και κυρίως συνεργάσιμοι με τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανό το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Τέτοιου είδους περιστατικά και συμπεριφορές είναι κατακριτέα και δεν γίνονται αποδεκτά.
Για την Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 

Πολιτική