Εορτολόγιο

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου των μαρτύρων
Ανατ.: 07.16Δύση: 17.16Πρώτο Τέταρτο

panthessaliko

No thumbnails found

XALILHS30-12

 

Diagnostiko

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Εκπαιδευτική εκδρομή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων στην Αθήνα
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 11:49
1o DHM_SOFADON_1Την περασμένη Τρίτη 07-02-2017 μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων πραγματοποίησαν, με προορισμό την πρωτεύουσα, εκπαιδευτική εκδρομή, η οποία συνδυάστηκε με προγραμματισμένη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.
Τους μαθητές συνόδευσαν, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Βάιος Κουτής, οι εκπαιδευτικοί κ. Σακκάς Κωνσταντίνος, Λυρίτσης Σεραφείμ, Τάντος Θεοδόσης και Αμπλιανίτης Κωνσταντίνος, καθώς και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.Αρχικά το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην πλατεία Συντάγματος και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ακολούθησε προγραμματισμένη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Στο χώρο της Βουλής οι εκδρομείς συναντήθηκαν τυχαία με το Δήμαρχο Σοφάδων, κ. Σκάρλο, ο οποίος βρισκόταν εκεί για θέματα του Δήμου.
Στη Βουλή υποδέχτηκαν τους μαθητές οι βουλευτές του νομού μας, κα. Κατσαβριά Χρυσούλα και κ. Τσιάρας Κωνσταντίνος, καθώς επίσης και ο βουλευτής κ. Ανδρέας Λοβέρβος. Οι βουλευτές ξενάγησαν τα παιδιά στους χώρους της Βουλής και τους μίλησαν για το κτίριο που στεγάζει τη Βουλή των Ελλήνων, καθώς επίσης για μια σειρά εκθέσεων που γίνονται στους χώρους του κτιρίου, αλλά τους ανέπτυξαν επίσης και μια σειρά από θέματα κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.Ακολούθησε επίσκεψη των μαθητών στο υπερσύγχρονο και πανέμορφο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου η ξεναγός εξήγησε στα παιδιά τη σπουδαιότητα των εκθεμάτων και συζήτησε μαζί τους για τους χώρους και τα κτίρια που υπάρχουν στο λόφο της Ακρόπολης. Αργότερα, ξεκίνησε η περιπλάνηση-περιήγηση στα στενά της πλάκας και η ξενάγηση στο Μοναστηράκι, όπου και έγινε στάση για να γευματίσουν οι εκδρομείς.  Η εκδρομή αυτή υπήρξε πράγματι στο σύνολό της μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας και ευχαριστούμε όλους όσους συνέδραμαν για την πραγματοποίηση και την επιτυχία της. Ευχόμαστε και στο μέλλον να μπορούμε να πραγματοποιούμε παρόμοιες εκπαιδευτικές επισκέψεις, που τις έχουν τόσο ανάγκη όλοι οι μαθητές από την επαρχία.