Στις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ) της Βόρειας Ελλάδας και κεντρικής Ελλάδας αναμένεται να καταλήξει πάνω από το 50% των πόρων του επενδυτικού προγράμματος, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, που η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ ΑΕ σχεδιάζει να υλοποιήσει στη χώρα, στην περίοδο ως το 2026-2027, με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, ίδια κεφάλαια και δανεισμό. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό δεν αποκλείεται να προσεγγίσει τελικά ακόμα και το 60%, καθώς οι συγκεκριμένες ΒΙΠΕ προσελκύουν αυξημένες ζητήσεις για βιομηχανικά οικόπεδα, μεταξύ άλλων και από ξένες επιχειρήσεις, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ και των αραβικών χωρών.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ ΑΕ που είναι ο φορέας ίδρυσης και λειτουργιάς της ΒΙΠΕ ΚΑΡΔΊΤΣΑΣ, υπέβαλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας / Γενική Δ/νση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολίτικης / Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας / Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών, αίτημα για την Αναθεώρηση του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου της ΒΙΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ συνοδευόμενο από πλήρη πολεοδομική μελέτη.
Η αιτούμενη αναθεώρηση σύμφωνα με την παρ. 2.α του άρθρου 51 του Ν.4178/2013 διέπεται από τις διατάξεις του Ν.3982/2011. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την τηρούμενη διαδικασία καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές της πολεοδομικής μελέτης καθορίζονται στην ΚΥΑ Φ/Α.15/3/2226/170/1-3-2012 των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και ΠΕΚΑ.
Η Δ/νση ΠΕΧΩ αφού έλεγξε τον υποβληθέντα φάκελο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 7 της ως άνω ΚΥΑ, τον διαβίβασε στον Δήμο Παλαμά προκειμένου αφενός να τηρηθεί η διαδικασία δημοσιοποίησης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 7 της ίδιας ως άνω ΚΥΑ και αφετέρου το Δ/Σ να γνωμοδοτήσει επί της αιτούμενης αναθεώρησης αλλά και των τυχόν ενστάσεων που θα υποβληθούν κατά την ανάρτηση. Τελικά η γνωμοδότηση ήταν θετική και κατά την ανάρτηση δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.
Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η έκταση στην οποία έχει αναπτυχθεί η Βιομηχανική Περιοχή Καρδίτσας βρίσκεται σε αγροτική περιοχή και εντός του αγροκτήματος ΓΟΡΓΟΒΙΤΩΝ στο οποίο πραγματοποιήθηκε αναδασμός το 1973. Οριοθετείται στα ανατολικά από το ρέμα Οργόζινος (ή Ρογοζίνος) το οποίο καταλήγει στον Ποταμό Σοφαδίτη (ή Ονόχωνο) και αποτελεί φυσικό όριο των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων και στα νότια από αγροτική οδό η οποία αποτελεί και όριο των Δήμων Παλαμά και Καρδίτσας.
Η σύνδεσή της ΒΙΠΕ με την Εθνική Οδό Καρδίτσας – Λάρισας γίνεται, μέσω συνδετήριας οδού μήκους 2,00χλμ η οποία καταλήγει στο ανατολικό όριο της ΒΙΠΕ διερχόμενη του ρέματος Οργόζινος με γεφύρωσης. Η είσοδος/έξοδος στην Εθνική Οδό γίνεται μέσω ισόπεδου κόμβου. Σε μικρή απόσταση (< 2,50Km) βρίσκεται και η διασταύρωση της Εθνικής Οδού με τον νέο αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος ή (Ε65) ο οποίος ενώνει την ΠΑΘΕ (Εθνική Οδός Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη) στο ύψος των Θερμοπύλων με τα Τρίκαλα και στη συνέχεια με την Εγνατία Οδό.
Η σύνδεση της ΒΙΠΕ με την Επαρχιακή Οδό Γοργοβιτών – Παλαμά γίνεται επίσης μέσω συνδετήριας οδού μήκους 0,65χλμ που άρχεται από το δυτικό όριο της ΒΙΠΕ και καταλήγει στην Επαρχιακή Οδό σε ισόπεδο κόμβο
Η προτεινόμενη αναθεώρηση αφορά το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της ΒΙΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ με συνολική έκταση 664,72 στρ.
Η ΒΙΠΕ Καρδίτσας οριοθετήθηκε με την ΚΥΑ του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και του Υφυπουργού Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας Αριθ. 16661/430/27-7-1990,ΦΕΚ 531/Β’/23-8-1990 «Καθορισμός των ορίων της Βιομηχανικής περιοχής Καρδίτσας.» σε έκταση 680 στρεμμάτων περίπου σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4458/1965 «Περί Βιομηχανικών Περιοχών»
Στη βάση αυτή μέσα στην έκταση που αφορά η προτεινόμενη αναθεώρηση είναι επιτρεπτές οι προβλεπόμενες χρήσεις στο άρθρο 1 του ν.4458/1965 ήτοι:
•πάσης φύσεως βιομηχανιών, ναυπηγοεπισκευαστικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων, ως και επιχειρήσεων επεξεργασίας, αποθηκεύσεως και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και πάσης φύσεως αποθηκών πρώτων υλών και ετοίμων προιόντων.
•Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, οι οποίες θα εξυπηρετούν τις εγκατεστημένες σε αυτήν επιχειρήσεις, καθώς και την ευρύτερη περιοχή.
•Δημόσιες αρχές και υπηρεσίες κοινής ωφελείας.
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΒΙ.ΠΕ.
Η έκταση η οποία έχει οριοθετηθεί ως Βιομηχανική Περιοχή Καρδίτσας είχε αποκτηθεί από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. στο σύνολο της με δύο παραχωρήσεις, έναντι ανταλλάγματος, από την Κοινότητα Γοργοβιτών.
Μετά την πολεοδόμηση της ΒΙΠΕ και την κατασκευή των έργων υποδομής η ΕΤΒΑ πραγματοποίησε πωλήσεις βιομηχανικών οικοπέδων. Συνολικά έχουν μεταβιβαστεί 16 οικόπεδα με συνολικό εμβαδό 221,37 στρ.
Σήμερα παραμένει στην ιδιοκτησία της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ συνολική έκταση περίπου 443 στρεμμάτων που αφορά το σύνολο των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων καθώς και σημαντικό αριθμό οικόπεδων σε οικοδομικά τετράγωνα με χρήση «Βιομηχανία κλπ».
Το ρυμοτομικό σχέδιο της ΒΙΠΕ Καρδίτσας εγκρίθηκε με τις ειδικές διατάξεις που διέπουν τους οργανωμένους Υποδοχείς και ειδικότερα τις διατάξεις του ν.742/1977 «Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως του ν. 4458/1965 «Περί Βιομηχανικών Περιοχών και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων».
Συγκεκριμένα η έγκριση του Ρυμοτομικού σχεδίου έγινε το 1995 με το Π.Δ. 28-11-1995, (ΦΕΚ 1140/Δ’/21-12-1995) «Έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου της Βιομηχανικής περιοχής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης Α.Ε. (Ε.Τ.Β.Α. Α.Ε.) που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της περιφερείας της Κοινότητας Γοργοβιτών (Ν. Καρδίτσας)» και αφορούσε στο σύνολο της ΒΙΠΕ. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια τροποποίηση του.
ΧΡΗΣΗ:
-Ανέγερση βιομηχανικών κτιρίων
-Αυτοστέγαση βιοτεχνιών Διαμόρφωση οργανωμένου πρασίνου και ανέγερση κτιρίων κοινόχρηστων εξυπηρετήσεων και ειδικότερα γραφείου διοίκησης ΒΙ.ΠΕ. της ΕΤΒΑ ΑΕ, Εμπορικής Τράπεζας, Κτιρίου ΟΤΕ, Κτιρίου ΕΛΤΑ, Εκθετηρίου, κυλικείου, σταθμού πρώτων βοηθειών, χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των κεντρικών λειτουργιών της ΒΙ.ΠΕ.
Στους οικοδομήσιμους χώρους όλων των οικοδομικών τετραγώνων επιτρέπεται η ανέγερση κτισμάτων κοινωφελών εγκαταστάσεων (μονάδα καθαρισμού αποβλήτων, υποσταθμός ΔΕΗ, τηλεφωνικό κέντρο ΟΤΕ, αντλιοστάσια, δεξαμενές αποθήκευσης νερού κλπ) με τους κάτωθι όρους δόμησης:
Α) Ελάχιστο πρόσωπο: 10 μ.
Β) Ελάχιστο εμβαδόν: 100 τμ.
Γ) Μέγιστο ποσοστό κάλυψης: 70%
Δ) Μέγιστος συντελεστής δόμησης: 1
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ
Η προτεινόμενη αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της ΒΙΠΕ Καρδίτσας αποσκοπεί αποκλειστικά στην βελτίωση της πολεοδομικής και κυκλοφοριακής οργάνωσης της ΒΙΠΕ, στην κάλυψη των απαιτήσεων/δεσμεύσεων που ορίζει το ισχύον νομικό πλαίσιο και κυρίως στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης γης η οποία θα καλύψει τις ανάγκες υλοποίησης νέων επενδύσεων αλλά και μετεγκατάστασης υφιστάμενων μονάδων που λειτουργούν σε εκτός σχεδίου περιοχές, με ότι συνεπάγεται αυτό στο αυξημένο κόστος λειτουργίας τους, αλλά και στην Χωροταξική οργάνωση της Χώρας.
Οι κεντρικές επιλογές που καθόρισαν τον ανασχεδιασμό της ΒΙΠΕ όπως αυτός περιγράφεται στη συνέχεια είναι:
a.Η επικαιροποίηση του ισχύοντος ρυμοτομικού σχεδίου προκειμένου αυτό να μην παρουσιάζει ασυμβατότητες με την διαμορφωμένη κατάσταση.
b.Η ικανοποίηση των απαιτήσεων του νέου νόμου για την βιομηχανία (Ν.3982/2011), τόσο σχετικά με το ισοζύγιο κοινοχρήστων χώρων, των κοινωφελών χώρων αλλά και την έκταση του περιμετρικού πρασίνου.
c.Ο καθορισμός των χρήσεων γης σύμφωνα με το Π.Δ.59/21-06-2018 (ΦΕΚ114/Α/29-06- 2018).
d.Η αναδιάταξη των κοινοχρήστων χώρων με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των αδόμητων χώρων, στο βαθμό που το επιτρέπει το ισοζύγιο κοινοχρήστων και μέσω αυτής την αλλαγή χρήσης σε τμήματα που σήμερα αποτελούν ελευθέρους χώρους –χώρους πρασίνων και την δημιουργία σ’ αυτά νέων οικοδομικών τετραγώνων με βιομηχανική χρήση. Αντίστοιχα αποχαρακτηρίζονται τμήματα που σήμερα αποτελούσαν βιομηχανικά οικόπεδα και δημιουργούνται κοινόχρηστοι χώροι.
e.Επιμέρους αλλαγές στον ισχύοντα πολεοδομικό κανονισμό.
f.Η επικαιροποίηση του ρυμοτομικού σε σχέση με την κυκλοφοριακή οργάνωση της ΒΙΠΕ στις ήδη κατασκευασμένες εισόδους/ εξόδους στην ΒΙΠΕ.
g.Η δημιουργία νέων πεζοδρόμων προκειμένου να διαχωριστούν τα οικοδομικά τετράγωνα με διαφορετική χρήση και τα οποία σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο είναι σε επαφή.
H προτεινόμενη αναθεώρηση περιλαμβάνει αλλαγές τόσο στο ρυμοτομικό σχέδιο όσο και στον Πολεοδομικό Κανονισμό. Συγκεκριμένα:
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ
Αναθεωρείται ο εγκεκριμένος πολεοδομικός κανονισμός που συνοδεύει το ρυμοτομικό σχέδιο με βασικούς άξονες:
ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΜΕΩΝ
Στον υφιστάμενο πολεοδομικό κανονισμό προβλέπονται τρείς (3) τομείς. Ο τομέας Α για την εγκατάσταση βιομηχανικών εγκαταστάσεων, ο τομέας Β για την αυτοστέγαση βιοτεχνών και ο τομέας Γ για την εγκατάσταση κοινόχρηστων εξυπηρετήσεων.
Στο προτεινόμενο κανονισμό προβλέπονται δύο (2) τομείς, ο τομέας Α για την εγκατάσταση παραγωγικών δραστηριοτήτων υψηλής όχλησης και ο τομέας Β για την εγκατάσταση κοινωφελών λειτουργιών.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ
Σε όλους τους τομείς καθορίζεται συντελεστής κάλυψης 60%, όσο είναι το μέγιστο επιτρεπτό σύμφωνα με άρθρο 12 του ν.4067/2012 (ΝΟΚ).
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
Ο συντελεστής δόμησης καθορίζεται για τον τομέα Α στο 1.6 και για τον τομέα Β στο 1.2, σε κάθε περίπτωση μικρότερος από το μέγιστο επιτρεπτό του αρ.52 του ν.3982/2011.
ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ
Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων καθορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν.4067/2012 (ΝΟΚ) σε συνάρτηση με τον επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης και δη για τον τομέα Α για συντελεστή δόμησης 1.6 το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος είναι 19.50μ. ενώ για τον τομέα Β για συντελεστή δόμησης 1.2 το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος είναι 17.25μ.
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
Η ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση των κτιρίων από τα πλάγια και οπίσθια όρια του οικοπέδου καθώς και η ελάχιστη απόσταση μεταξύ κτιρίων του ιδίου οικοπέδου καθορίζεται σε Δ σύμφωνα με ΝΟΚ ως ισχύει εκάστοτε ενώ ως ελάχιστη απόσταση ορίζονται τα 5.00μ.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΤ΄ ΟΓΚΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
Καθορίζεται συντελεστής κατ΄ όγκο εκμετάλλευσης σύμφωνα με το εδ. γ παρ.2 του αρ.52 του ν.3982/2011.
ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ
Καθορίζονται χρήσεις γη με βάση τις διατάξεις του Π.Δ.59/21-06-2018 (ΦΕΚ114/Α/29-06- 2018).
ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ
Τα ελάχιστα εμβαδά αρτιότητας των οικοπέδων καθώς και τα ελάχιστα πρόσωπα αρτιότητας αυτών προσαρμόζονται έτσι ώστε οι τιμές τους να μην δημιουργούν ζητήματα αρτιότητας στα υφιστάμενα οικόπεδα. Σε κάθε περίπτωση το ελάχιστο εμβαδό αρτιότητας δεν προσδιορίζεται μικρότερο των 1000 τμ όσο δηλαδή είναι το ελάχιστο επιτρεπτό που ορίζει το άρθρο 8 της ΚΥΑ Φ/Α.15/3/2226/170/1-3-2012 (ΦΕΚ583/Β/2-3-2012).
ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ
Προβλέπονται οι αναγκαίες παρεκκλίσεις σε όσα από τα πολεοδομικά μεγέθη κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να εξασφαλιστεί η νομιμότητα των υφιστάμενων οικοπέδων και κτιρίων.
Για τη ΒΙΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ η πολεοδομούμενη έκταση είναι 664,72 στρ.
Η προτεινόμενη πολεοδομική οργάνωση εξασφαλίζει:
-171,77 στρέμματα κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων (χώροι πρασίνου, οδοί και κοινωφελή ΟΤ), που αποτελούν το 25,84% της έκτασης της ΒΙΠΕ.
-88,48 στρέμματα περιμετρικού πρασίνου, που αποτελούν το 13,31% της έκτασης της ΒΙΠΕ.
-5,65 στρέμματα κοινωφελών χώρων, που αποτελούν το 0,85% της έκτασης της ΒΙΠΕ. Επομένως καλύπτονται απόλυτα με την προτεινόμενη οργάνωση οι απαιτήσεις του Ν.3982/11 σχετικά με το ισοζύγιο κοινοχρήστων και το περιμετρικό πράσινο.
Συνοπτικά για τη ΒΙΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ σε σύνολο 19 οικοδομικών τετραγώνων:
•Σε 11 οικοδομικά τετράγωνα προβλέπεται η εγκατάσταση παραγωγικών δραστηριοτήτων υψηλής όχλησης και εγκρίνονται το σύνολο των χρήσεων του ΑΡΘΡΟΥ 11 «ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ» και επιπλέον αυτών ως συνοδές χρήσεις η ειδική κατηγορία χρήσεων (7)Διοίκηση του ΑΡΘΡΟΥ 10 «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ» και η ειδική κατηγορία χρήσεων (35)Πάρκα κεραιών τηλεπικοινωνιών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών του ΑΡΘΡΟΥ 13 «ΕΙΔΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ» του Π.Δ.59/21-06-2018 (ΦΕΚ114/Α/29-06-2018).
•Σε 2 οικοδομικά τετράγωνα προβλέπεται η εγκατάσταση κοινωφελών λειτουργιών και εγκρίνονται το σύνολο των χρήσεων του ΑΡΘΡΟΥ 12 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ» και επιπλέον αυτών ως συνοδές χρήσεις οι ειδικές κατηγορίες χρήσεων (4)Αθλητικές εγκαταστάσεις, (35)Πάρκα κεραιών τηλεπικοινωνιών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και (39)Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών (Κ.Α.Ν.) και Οστών του ΑΡΘΡΟΥ 13 «ΕΙΔΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ» του Π.Δ.59/21-06-2018(ΦΕΚ114/Α/29-06- 2018).
•Σε 3 οικοδομικά τετράγωνα προβλέπονται ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι και εγκρίνονται το σύνολο των χρήσεων του άρθρου 7 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ» του ΠΔ 59/21-6-2018 (ΦΕΚ 114Α/2018).
•Σε 3 οικοδομικά τετράγωνα που καλύπτουν την περιμετρική ζώνη της ΒΙΠΕ προβλέπεται η δημιουργία περιμετρικού πρασίνου με φύτευση ψηλών δέντρων και εγκρίνονται το σύνολο των χρήσεων του άρθρου 7 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ» του ΠΔ 59/21- 6-2018 (ΦΕΚ 114Α/2018).
Η προτεινόμενη αναθεώρηση έχει αποκλειστικό σκοπό:
•να βελτιώσει την πολεοδομική οργάνωση της ΒΙ.ΠΕ.,
•να επιλύσει τις όποιες πολεοδομικές ασυμβατότητες υπάρχουν,
•να καταστήσει συμβατά τα χωροταξικά και πολεοδομικά μεγέθη του ρυμοτομικού σχεδίου με τις προβλέψεις και τις απαιτήσεις του Ν.3982/2011,
•να καθορίσει τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 59/21-6- 2018 (ΦΕΚ 114Α/29-6-2018),
•να εξασφαλίσει την δημιουργία πρόσθετων βιομηχανικών οικοπέδων σύμφωνα με την κατεύθυνση του ν.3982/11 που θα καλύψουν τις ανάγκες υλοποίησης νέων επενδύσεων αλλά και μετεγκατάστασης υφιστάμενων μονάδων που λειτουργούν σε εκτός σχεδίου περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται στο αυξημένο κόστος λειτουργίας τους αλλά και στην Χωροταξική οργάνωση της Χώρας.
Φ.Κ.