Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας σχετικά με εκδηλώσεις και δράσεις

Στο Βόλο η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση
Την έγκριση της συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση, 20 – 22 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου αποφάσισε το ΠΣ. Η διοργάνωση της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης έρχεται να απαντήσει στο πολυετές πάγωμα της εκθεσιακής δραστηριότητας, συσπειρώνοντας στην κεντρική σκηνή επιχειρήσεις και προωθώντας ομαδικά το συμφέρον τους για εξωστρέφεια και προβολή. Ειδικά μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές (Ιουλίου 2023) και τις καταστροφικές πλημμύρες Daniel και Elias, η Θεσσαλία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τέτοιες δράσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και επιτύχει την οικονομική της ανάκαμψη.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το πλήρως εξοπλισμένο περίπτερο, με το λογότυπο της, θα προβεί στην ενημέρωση του κοινού για την πολιτική και τις δράσεις της, σε σχέση με την προβολή και την προώθηση των θεσσαλικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ευρύτερη προβολή των 24 ΠΟΠ και ΠΓΕ θεσσαλικών προϊόντων, όπως είναι ΠΟΠ τυριά, προϊόντα κρέατος, ελιές και φρούτα και τα ΠΟΠ και ΠΓΕ κρασιά και τσίπουρο, καθώς επίσης και στην ευρύτερη δημοσιοποίηση του έργου που υλοποιεί για την πιστοποίηση νέων παραδοσιακών τοπικών προϊόντων με κατοχύρωση σημάνσεων ποιότητας.
Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού στη Λάρισα
Ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, διοργανώνονται από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Λάρισας κατά το χρονικό διάστημα 1-7 Νοεμβρίου 2024.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και στις Μαιευτικές κλινικές και η Περιφέρεια θα καλύψει τις δαπάνες για να γίνει ενημέρωση στο ευρύ κοινό για τα οφέλη και πλεονεκτήματα του θηλασμού, θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια και θα δοθεί το ερέθισμα στα παιδιά να ζωγραφίσουν με θέμα τον μητρικό θηλασμό. Επίσης θα γίνει διανομή φυλλαδίων για τον μητρικό θηλασμό και στις Μαιευτικές Κλινικές της Λάρισας.
Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του ΠΣ «σκοπός της εκδήλωσης είναι η προαγωγή, προώθηση και υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού. Επιπροσθέτως σκοπός είναι και η ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη του θηλασμού και κυρίως για τα οφέλη του μητρικού γάλακτος που συνεισφέρει στο χτίσιμο του σώματος, των μυών και ακόμη και του εγκεφάλου του μωρού, έτσι ώστε το ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα του μωρού να δουλεύει σωστά. Επίσης ο μητρικός θηλασμός βοηθά στη μείωση κινδύνου ανάπτυξης αλλεργιών στο μέλλον.
Ο σκοπός της εκδήλωσης, συνδέεται άμεσα με τον σκοπό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εξυπηρετεί τους στόχους της Δημόσιας Υγείας, όπως αυτοί περιγράφονται στον οργανισμό της Υπηρεσίας μας και ανάγονται ιδίως στη διαφύλαξη και βελτίωση της υγείας και της ευεξίας του πληθυσμού.
Οι δράσεις απευθύνονται στις μέλλουσες μητέρες, θηλάζουσες και στο οικείο περιβάλλον τους, καθώς και στα παιδιά, από το Νομό Λάρισας και όχι μόνο».
Έγκριση πολιτιστικών αθλητικών εκδηλώσεων
Το ΠΣ ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας (η οποία και θα χρηματοδοτήσει) στις παρακάτω αθλητικές εκδηλώσεις στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας:
Τρίκαλα
*Ευεργετικός Σύλλογος Γαρδικίου Αθαμανών «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις δρόμων και ποδοσφαίρου μέσα στα πλαίσια Πολιτιστικών Δράσεων 7 – 13 Αυγούστου στο Γαρδίκη Δήμου Πύλης
*Η εταιρεία G.N.C Κοιν.Σ.Επ. διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις τουρνουά Μπασκετ 3χ3 στις 24 – 25 Αυγούστου στη Καλαμπάκα Δήμου Μετεώρων.

 • Η εταιρεία G.N.C Κοιν.Σ.Επ. διοργανώνει Αθλητική εκδήλωση- τουρνουά 3on3 (3χ3) Μπάσκετ στις 24-25 Αυγούστου με τίτλο: «Greek National Challenge 3on3» που θα διεξαχθούν στη Καλαμπάκα Δήμου Μετεώρων.
  *Ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων ΚΟΡΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις δρόμων μέσα στα πλαίσια Πολιτιστικών Δράσεων 10 Αυγούστου στη Κόρη Δήμου Τρικκαίων.
 • Αθλητική εκδήλωση από τον Αθλητικό Σύλλογο Τρικάλων «Προπονητική Αθλητική Ημερίδα Ελληνορωμαϊκής Πάλης» το Σεπτέμβριο 2024.
 • Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» διοργανώνει Αθλητική εκδήλωση δρόμων τον Οκτώβριο στους Γόμφους δήμου Πύλης.
  Καρδίτσα
  Την έγκριση για την υλοποίηση συνδιοργάνωσης της αθλητικής εκδήλωσης με τίτλο ΄΄Τουρνουά 3Χ3 Μπάσκετ – Καρδίτσα 2024΄΄, την οποία συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με την εταιρεία «G.C.N. Κοιν.Σ.Επ» και θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Αυγούστου στην Καρδίτσα.
  Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Τρικάλων: Εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Βροντερού Τρικάλων, στις 3 Αυγούστου. Εκδήλωση της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζια της Αθαμανίας, στις 11 Αυγούστου. Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγρελιάς ¨Η ΟΞΙΑ¨ του νομού Τρικάλων στις 14 Αυγούστου. Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλύρας στις 17 Αυγούστου. Εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Σερβωτών στις 18 Αυγούστου. Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΙΓΙΝΙΟΝ Κοιτίδα Πολιτισμού» στις 21 Σεπτεμβρίου. Εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων στις 27 Σεπτεμβρίου.
  Πολιτιστικές εκδηλώσεις Καρδίτσας
  Την έγκριση για την πραγματοποίηση δύο εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φαναρίου «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ», που θα πραγματοποιηθούν στο χωριό Φανάρι, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Η πρώτη εκδήλωση αφορά σε ένα 10ήμερο Φεστιβάλ, σε συνεργασία με τη NOW-STOS NOWSTOS, από τις 4 έως 14 Αυγούστου.
  Την έγκριση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης με θέμα «Λαϊκό γλέντι», στο πλαίσιο δράσης του Μορφωτικού Συλλόγου Ραχούλας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου, στην πλατεία του χωριού, και πρόκειται για ένα αντάμωμα και λαϊκοχορευτικό γλέντι με ορχήστρα και φαγητό.
  Την έγκριση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης με θέμα «Αντάμωμα Απανταχού Βατσουνιωτών», στο πλαίσιο δράσης του Πολιτιστικού Λαογραφικού και Χορευτικού Ομίλου Βατσουνιάς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου, στην πλατεία του χωριού.