Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ Καρδίτσας η δεύτερη κατά σειρά επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας της ΔΔΕ Καρδίτσας από την Σύμβουλο Εκπαίδευσης Καραγιάννη Γεωργία Κων/τία με τίτλο «Differentiated teaching through AI tools” (Διαφοροποιημένη διδασκαλία μέσω εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης). Μετά την επιτυχημένη πρώτη επιμορφωτική συνάντηση όπου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα σχεδιασμού μαθήματος και έγινε μια εισαγωγή σε βασικά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης η κ. Καραγιάννη απέστειλε ερωτηματολόγιο επιμορφωτικών αναγκών στους εκπαιδευτικούς παιδαγωγικής της ευθύνης. Βάσει των αποτελεσμάτων, σ’αυτή τη δεύτερη συνάντηση εστίασε στη διαφοροποιημένη διδασκαλία ενώ παράλληλα έκανε μια εκτενή παρουσίαση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς και να αποτελέσουν έναν ιδιαίτερα πολύτιμο «βοηθό εκπαιδευτικού», δημιουργώντας μια πληθώρα διαφοροποιημένων δραστηριοτήτων για τους μαθητές, καλύπτοντας όλα τα γνωστικά επίπεδα και τα στυλ μάθησης και προσφέροντας μ ’αυτόν τον τρόπο αποτελεσματικές λύσεις για την υλοποίηση, στην πράξη, της διαφοροποιημένης διδασκαλίας.
Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Ζαχαρής Κωνσταντίνος, ο οποίος συνεχάρη την κ. Καραγιάννη γι’ αυτή την επιμορφωτική πρωτοβουλία σχετικά με την επιλογή του θέματος της Τεχνητής Νοημοσύνης που αποτελεί το μέλλον των εργαλείων μάθησης και διδασκαλίας και πρόκειται να επηρεάσει όλους τους τομείς της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Τόνισε, κλείνοντας, ότι επιβάλλεται η ενημέρωση και εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τα εργαλεία ΤΝ για να ελαχιστοποιήσουμε τυχόν κινδύνους μεγιστοποιώντας παράλληλα τα οφέλη.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση κατά την οποία η κ. Καραγιάννη απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με την ορθή χρήση αυτού του είδους «έξυπνων» εφαρμογών. Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός που επέδειξαν οι εκπαιδευτικοί ήταν μεγάλο και οι πολλοί εξ αυτών εξέφρασαν την πρόθεσή τους για εφαρμογή όλων όσων παρακολούθησαν στην πράξη, στα σχολεία που υπηρετούν.