Εορτολόγιο

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
Απόδοσις υψώσεως Τιμίου Σταυρού, Κοδράτου αποστόλου, Ιωνά προφήτου
Ανατ.: 06.19Δύση: 18.31Σελήνη: 11 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Στόχος η Ανόρθωση του Δήμου μας και όχι η τιμωρία των Δημοτών
Τετάρτη, 12 Νοέμβριος 2014 20:33
LEMAS1του Ευάγγελου Λέμα
Οικονομολόγου
-Επικεφαλής του συνδυασμού "Καρδίτσα Ώρα Δημιουργίας 
& Αναγέννησης" στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες για την Πατρίδα μας και ιδιαίτερα για τον Δήμο μας έχει καθοριστικό λόγο και ρόλο προκειμένου να δώσει ελπίδα και προοπτική στους Δημότες του.
Η Δημοτική Αρχή πρέπει και μπορεί να παρουσιάσει και να εφαρμόσει όχι μία ακόμη σειρά μέτρων (όπως βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες), αλλά εκείνες τις ισοδύναμες προτάσεις που θα μειώσουν δραστικά το έλλειμα του Δήμου
Η Δημοτική Αρχή είναι αυτή που θα πρέπει να δώσει έμφαση στην:
1ον-Αναδιάρθρωση του χρέους του Δήμου (Μείωση των επιτοκίων, και επιμήκυνση στη διάρκεια εξόφλησης των δανείων)
Ο Δήμος έχει το δικαίωμα μιας νέας προσπάθειας.
2ον- Η Δημοτική Αρχή μπορεί να πετύχει την ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο, με επενδύσεις και συγχρηματοδοτούμενα έργα (ΣΔΙΤ), με ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο που θα κοστίζει λιγότερο και θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες των Δημοτών
Τα άμεσα βήματα που πρέπει να είναι:
-Η ρύθμιση της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς (πάταξη παρεμπορίου)
- Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας  και της Ανταγωνιστικότητας (Με την συνεργασία του ΕΒΕ Καρδίτσας και του Εμπορικού Συλλόγου)
-Να δώσουμε κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στην πόλη μας (απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης, απαλλαγή στα τέλη ύδρευσης, αποχέτευση για 2-3 χρόνια κ.λ.π.)
-Να επιβραβεύει και να ενισχύει ο Δήμος την καινοτομία και κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας των επιχειρήσεων
- Να αξιοποιήσουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως Δήμος από την θέση που βρισκόμαστε, την Ιστορία μας , τον Πολιτισμό μας τις ικανότητες των ανθρώπων μας 
3ον-Εξορθολογισμός των λειτουργικών δαπανών ( μείωση των μεγάλων ενοικίων που πληρώνει ο Δήμος , έλεγχος όλων των δαπανών που αφορούν αναλώσιμα, ανταλλακτικά, καύσιμη ύλη κλπ)
-Εναλλακτικές μορφές ενέργειας
-Διεκδίκηση κονδυλίων από την κεντρική εξουσία κ.λ.π.
Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με το "πάγωμα" των προσλήψεων και παράλληλα με τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού που πρόκειται να γίνουν, ο Δήμος θα μειώσει αρκετά το έλλειμά του.
Εφόσον λοιπόν εξαντληθούν όλα τα παραπάνω -και πιθανόν και άλλα- τότε ο κ. Δήμαρχος μπορεί να ζητήσει την συνδρομή των Δημοτών για συμμετοχή στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου, η οποία συνδρομή των πολιτών θα είναι σίγουρα πολύ μικρότερη.
Χρειαζόμαστε λοιπόν, μια στρατηγική Ανάπτυξης και όχι προχειρότητες (όπως με το Παυσίλυπο του Αη- Βασίλη), ένα νέο όραμα με ρεαλιστικές προτάσεις για την Καρδίτσα του 2020.
Η επιλογή αυτή δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη. 
Είναι ζήτημα προγραμματισμού, αντοχής και συνέπειας.