Εορτολόγιο

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
Απόδοσις υψώσεως Τιμίου Σταυρού, Κοδράτου αποστόλου, Ιωνά προφήτου
Ανατ.: 06.19Δύση: 18.31Σελήνη: 11 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
«Σφαγή» Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Πέμπτη, 23 Οκτώβριος 2014 11:24

Ενταση επικράτησε εκ νέου χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σφοδρή σύγκρουση με τον Αλέξη Μητρόπουλο και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα πλαστά πτυχία στους δήμους. Αφορμή για την ένταση ήταν ένα πόρισμα που παρουσίασε ο υπουργός για προσλήψεις με πλαστά στοιχεία στο Δήμο Δραπετσώνας, ενώ μίλησε και για την «συμμετοχή» του Αλέξη Μητρόπουλου στο θέμα.

Η υπόθεση αφορά σε μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου την περίοδο 2004-2008.Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πόρισμα οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στον αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος ήταν τότε καθηγητής συνταγματικού δικαίου. Εκείνος τους είπε ξεκάθαρα ότι δεν πληρούσε κανένας τους τις προϋποθέσεις για να αλλάξει τη σύμβασή του. Μάλιστα στο πόρισμα καταγράφεται ότι ο κ. Μητρόπουλος προειδοποίησε μια γυναίκα «εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για την περίπτωσή της». Η υπόθεση προχώρησε, καθώς, μετά τη γνωμοδότηση, ο δήμος έστειλε πλαστογραφημένα στοιχεία στον ΑΣΕΠ και το ΑΣΕΠ επικύρωσε τη μετατροπή των συμβάσεων. «Τότε που ήσασταν εργατολόγος είπατε την πραγματικότητα, τώρα λέτε ότι πρέπει να κλείσουμε τα μάτια» είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης στον Αλέξη Μητρόπουλο προκαλώντας μεγάλη ένταση στην αίθουσα.

ESO 11

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, αντέδρασε σε αυτή την τοποθέτηση, ενώ από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακουγόταν η λέξη φουκαράδες.Ο υπουργός απάντησε σε έντονο ύφος σημειώνοντας «η ζημιά είναι 2,1 εκατ. ευρώ, και την ίδια στιγμή άλλοι φουκαράδες, που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση του διατάγματος, είναι έξω γιατί δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις».
«Αυτή είναι η Αριστερά της ισότητας;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος. Παράλληλα δε, αναγνώρισε ευθύνες και στη Ν.Δ. για όσα έχουν συμβεί κατά καιρούς... «Εμείς τις αναγνωρίζουμε, εσείς όμως δεν τις αναγνωρίζετε γιατί οι πελάτες του παρελθόντος έχουν πάει στο δικό σας κόμμα» πρόσθεσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η αντίδραση του Αλέξη Μητρόπολου ήταν έντονη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για «δουλοπρέπεια» σημειώνοντας ««Στα 600 χρόνια κανένα πολιτικό προσωπικό δεν ορκίστηκε με τόση δουλοπρέπεια στους κατακτητές. Και από τον επαίσχυντο όρκο καταλήξατε στις ανάπηρες γυναίκες του Κερατσινίου. Εγώ τους είπα ότι ''κυρίες μου δεν τηρείτε τις προϋποθέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή. Σας εκμεταλλεύτηκαν τόσα χρόνια και θα σας πετάξουν. Μία γυναίκα που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και δικαιώθηκε κι έτσι έφερε στο φως το ''έγκλημα'' της Κυβέρνησης Καραμανλή».(Πηγή: iefimerida.gr)