Εορτολόγιο

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
Απόδοσις υψώσεως Τιμίου Σταυρού, Κοδράτου αποστόλου, Ιωνά προφήτου
Ανατ.: 06.19Δύση: 18.31Σελήνη: 11 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Παράθυρο" για δεύτερη ευκαιρία στις Εξετάσεις
Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014 10:38

ESO 5Για τους αποφοίτους του 2012.

"Το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν στις Πανελλαδικές το 10% των θέσεων και απόφοιτοι του 2012 και όχι μόνο του 2013 εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στις περσινές Πανελλαδικές 14.296 υποψήφιοι διεκδίκησαν το 10% των θέσεων, συμπληρώνοντας μόνο το μηχανογραφικό δελτίο που αντιστοιχούσε σε 7.224 θέσεις σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα. Από αυτούς εισήχθησαν 1 στους 2 υποψηφίους. Ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 27 Μαΐου και στις 21 του ίδιου μήνα θα λήξουν τα μαθήματα.
Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 εφ' όλης της ύλης, ανέφερε ότι από τους 1.850 καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τεχνικών ειδικοτήτων, που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας πριν από 8 μήνες, για τους 1.600 έχουν ήδη προκηρυχθεί θέσεις σε διάφορες δομές της Εκπαίδευσης (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης κ.λπ.) και θα επανατοποθετηθούν.
Για τους 250 που απομένουν, είπε ότι γίνεται μία ύστατη προσπάθεια για να «ανοίξουν» ακόμη κάποιες θέσεις, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένοι καθηγητές να απολυθούν.
Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ, η οποία συνέχισε και χθες τις κινητοποιήσεις για το θέμα της διαθεσιμότητας, κάλεσε τον κ. Αρβανιτόπουλο και την κυβέρνηση να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε στις 23 Μάρτη να μην υπάρξει ούτε ένας απολυμένος καθηγητής.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος μίλησε και για τους «αιώνιους» φοιτητές, τονίζοντας πως όσοι έχουν κλείσει δεκαετία στα ΑΕΙ και είναι ανενεργοί θα διαγραφούν, καθώς όπως είπε επιβαρύνουν εμμέσως τον Ελληνα φορολογούμενο. Υπενθύμισε μάλιστα, ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει δοθεί η δυνατότητα να δώσουν μαθήματα με εμβόλιμες εξεταστικές όσοι παλαιοί φοιτητές κάνουν προσπάθειες για να πάρουν το πτυχίο τους.

Ειδικές κατηγορίες
Για το θέμα που έχει ανακύψει με τους πολύτεκνους και τους υπόλοιπους υποψηφίους ειδικών κατηγοριών μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική την πρόνοια για πρόσθετο αριθμό θέσεων στις Πανελλαδικές, ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως την άλλη εβδομάδα κατατίθεται προς ψήφιση σχετική τροπολογία με την οποία θα μπορούν να παίρνουν ελεύθερη μετεγγραφή σε ίδρυμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και υποψήφιοι κοινωνικών κριτηρίων. Πρόσθεσε πως για τις μετεγγραφές που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ εξετάζονται οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί από υποψηφίους.
Τέλος, για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών είπε πως τη φετινή χρονιά ελαχιστοποιήθηκαν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του χρόνου να μη γίνουν καθόλου.  (www.ethnos.gr)