Εορτολόγιο

Σάββατο 18 Αυγούστου
Φλώρου, Λαύρου, Λέοντος και Ερμού των μαρτύρων, Σωφρονίου
Ανατ.: 05.48Δύση: 19.24Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια την Κυριακή
Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2011 20:56

DIODIA1.info«Δεν πληρώνουμε διόδια, οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσια περιουσία - Σπρώξτε τη μπάρα. Μη πληρώνεις κι εσύ!». Αυτό ήταν το σύνθημα που ακούσθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στους σταθμούς διοδίων Μακρυχωρίου, Πυργετού και Μοσχοχωρίου από τα μέλη της Επιτροπής Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων κατά των διοδίων. Η Επιτροπή συμβολικά άνοιξε για δύο ώρες τις μπάρες των διοδίων ζητώντας να παραμείνουν μόνιμα ανοιχτές για όλους και παράλληλα ζήτησε να μην δίνονται στις εταιρίες των αυτοκινητοδρόμων τα προσωπικά στοιχεία των οδηγών.
«Μας φοβούνται – Δεν τους φοβόμαστε» επαναλαμβάνουν οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού  και σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι οι «έχουμε νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από τις αρχές του 2011, μετά τις τρομακτικές αυξήσεις κατά 133% που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Αποτελεί πρόκληση στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης, οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων αποτελούν «χαράτσι» δίχως προηγούμενο.
Οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων».

Για τον αγώνα κατά των διοδίων το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα τονίζει:
«Αγωνιζόμαστε για τη κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου Συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους.
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι δεν πληρώνουμε και απαιτούμε από τον υπάλληλο να ανοίξει την μπάρα.
Το μόνο στοιχείο που δίνουμε είναι ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Δε δίνουμε ονοματεπώνυμο ούτε υπογράφουμε/παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας, την ανοίγουμε μόνοι μας με απλή ώθηση προς τα εμπρός.»