Εορτολόγιο

Σάββατο 18 Αυγούστου
Φλώρου, Λαύρου, Λέοντος και Ερμού των μαρτύρων, Σωφρονίου
Ανατ.: 05.48Δύση: 19.24Πρώτο Τέταρτο

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 13:03
1o EPAL_1Επέστρεψαν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ύστερα από 15 αξέχαστες ημέρες στην Πόλη 21 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, στα πλαίσια υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος  ERASMUS+.
Πρόκειται για το σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, του Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ERASMUS+ 2016, με κωδικό αριθμό 2016-1-EL01-KA102-023329, και τίτλο «Work-based learning for personal & professional developmed». 
Οι μαθητές του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη χρηματοδότηση τέτοιων Προγραμμάτων, ώστε να μετακινηθούν χωρίς δικά τους έξοδα στην Κωνσταντινούπολη για 15 μέρες και να γνωρίσουν από κοντά τις συνθήκες εργασίας του Τομέα και της Ειδικότητας (επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της MERCEDES, καθώς επίσης πολλά επαγγελματικά σχολεία και επαγγελματικούς φορείς της Τουρκίας), που επέλεξαν να σπουδάσουν στο σχολείο μας, σε μια άλλη χώρα και υπό την εποπτεία των καθηγητών τους. Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος της επίσκεψης, να γνωρίσουν από κοντά όλες τις όμορφες γωνιές της Πόλης καθώς και  σημαντικά Βυζαντινά μνημεία. Είδαν από κοντά την Αγιά Σοφιά, επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο όπου τους υποδέχθηκε και τους ευλόγησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τα Πριγκηπόνησα και άλλα σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της Πόλης. Όλοι τους επέστρεψαν «φορτωμένοι» με εμπειρίες, γνώσεις και ευχάριστα συναισθήματα από την 15νθήμερη παραμονή τους στην Κωνσταντινούπολη. Στο αμέσως επόμενο διάστημα το σχολείο μας  θα ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εγκριθούν και άλλα Ευρωπαϊκά  Προγράμματα, με τα οποία άλλοι τόσοι μαθητές και καθηγητές να ωφεληθούν αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που υλοποιεί.
Από τη Διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας