Εορτολόγιο

Τρίτη 17 Ιουλίου
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος
Ανατ.: 05.20Δύση: 19.56Σελήνη: 4 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Ενημερωτική ημερίδα για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο
Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 20:51

ktimatologio1ISTOktimatologio4Πραγματοποιήθηκε χθες στο Παυσίλυπο

Με την συμμετοχή πολλών επαγγελματιών που εμπλέκονται στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό κτηματολόγιο, αλλά και πολλούς ενδιαφερόμενους πολίτες, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Παυσίλυπο, ενημερωτική, επί του θέματος, ημερίδα.

Την ημερίδα οργάνωσε η ΕΚΧΑ Α.Ε. (Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.) σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας και στην αίθουσα του αναψυκτηρίου παραβρέθηκαν μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τοπογράφοι και πολίτες που θα κληθούν μέχρι 12 Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση ιδιοκτησίας.
Θυμίζουμε ότι η διαδικασία αφορά, λιγότερο ή περισσότερο όλους τους Δήμους του νομού και ξεκίνησε από τις 12 Ιουνίου, με όχι ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση ως τώρα. Δεν αφορά μόνο Καρδίτσα, Αγναντερό, Προάστιο, Καλογριαννά, Αγία Τριάδα, Παλαιοχώρι.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Παλαμά κ.κ. Φ. Αλεξάκος και Γ. Σακελλαρίου αντίστοιχα, όπως και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας κ. Β. Τσιώνας, συζητήθηκαν όλα τα νομικά και τεχνικά θέματα σχετικά με την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας.
Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα είναι η υποχρεωτικότητα της διαδικασίας καθώς και το ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους τόσο στα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης, όσο και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.
Επίσης τονίστηκε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν συμβουλευτικά χωρίς κάποιο κόστος. Και μιας και αναφερόμαστε σε κόστος θα πρέπει να πούμε πως για κάθε δικαίωμα, το παράβολο είναι 35 ευρώ.
Στην ενημερωτική ημερίδα πέραν του κ. Αλεξάκου που έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό συμμετείχαν και έδωσαν διευκρινήσεις ο Γενικός Δ/ντης της ΕΚΧΑ ΑΕ κ. Άκης Μαρκάτος, η Δ/ντρια της Δ/νσης Έργων κ. Άρια Ιωαννίδη, η υποδιευθύντρια της νομικής Δ/νσης κ. Ελεονώρα Ανδρεαδάκη, όπως και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας για το νομό μας κ. Ιωάννης Πρέσβελος.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε που λειτουργούν Γραφεία κτηματογράφησης στο νομό μας ανά Δήμο:
Δήμος Αργιθέας: Μαυρομμάτι Παλαιό κοινοτικό γραφείο, τηλ 2445097230
Δήμος Καρδίτσας: Διάκου και Βάλβη, τηλ 2441023731
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Καλύβια Πεζούλας κτίριο πρώην Δημαρχείου 2441092130
Δήμος Μουζακίου: Μαυρομμάτι, παλαιό κοινοτικό γραφείο, τηλ 2445097230
Δήμος Παλαμά: Κτίριο Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) τηλ 2444024990
Δήμος Σοφάδων: Δημοτικό κτίριο πρώην δημαρχείου Δήμου Άρνης , τηλ 2443041779