Εορτολόγιο

Τρίτη 17 Ιουλίου
Μαρίνης μεγαλομάρτυρος
Ανατ.: 05.20Δύση: 19.56Σελήνη: 4 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας ο δρόμος ΔΕΛΤΑ-Παλαμά
Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017 10:20
AGORASTOSΜε υπογραφή του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού
...................................................................................
-Ο νέος δρόμος θα είναι 9.2 χλμ και θα συνδέεται και με τον Ε-65
-Συνέντευξη για το θέμα έδωσαν Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Παλαμά
 
Ένα σημαντικό οδικό έργο για την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας και συγκεκριμένα ο δρόμος ΔΕΛΤΑ-Παλαμά, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα και η πολύ θετική αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη τύπου.Στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, πέραν του κ Κ.  Αγοραστού και του κ. Β.  Τσιάκου, συμμετείχαν ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Δ. Κουτρομάνος.  Εδώ να σημειώσουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 13,8 εκ. ευρώ, αφορά κατασκευή κύριου δρόμου 9.2 χλμ και 11 χλμ παράδρομους, δικαιούχος είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας και φορέας υλοποίησης η Δ/νση τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας. Ο νέος δρόμος θα ξεκινά από τον στρογγυλό κόμβο που υπάρχει στο ΔΕΛΤΑ και θα καταλήγει στον Παλαμά, παρακάμπτοντας τον οικισμό των Γοργοβιτών και περνώντας από ένα σημείο μέσα από τον οικισμό του Μάρκου. Αυτό προβλέπει η μελέτη που έγινε το 1996 και δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει.  Επίσης θα κατασκευαστούν παράδρομοι, αγροτικοί δρόμοι και ισόπεδοι κόμβοι τόσο στους οικισμούς όσο και στην Βιομηχανική Περιοχή, ενώ είναι πολύ σημαντικό το ότι θα ενώνεται στο ΔΕΛΤΑ με τον αυτοκινητόδρομο Ε-65.  Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε ένα δρόμο που θα αυξήσει την ασφάλεια για τους κατοίκους των κοινοτήτων, αλλά και την ταχύτητα μεταφοράς των εμπορευμάτων. Σημείωσε ότι θα εξυπηρετεί τον Παλαμά, την Καρδίτσα αλλά και την κίνηση προς Φαρκαδόνα και Τρίκαλα, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να υπάρξει ανάδοχος στο τέλος του χρόνου. Αυτό γιατί υπάρχει το θέμα των απαλλοτριώσεων 100 στρεμμάτων που πρέπει να διευθετηθεί και για το οποίο έχει επιλεγεί η επίταξη. Ως πολύ σημαντικό χαρακτήρισε το έργο και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος υποστηρίζοντας ότι αποτελούσε η κατασκευή του πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που επιθυμούσαν να αυξηθεί η ασφάλεια στις μετακινήσεις. Επίσης μίλησε για την αγαστή συνεργασία μεταξύ περιφέρειας, αντιπεριφέρειας και Δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εμείς μιλάμε με έργα.
Την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ εξέφρασε ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου. Μίλησε για μία μελέτη που έγινε το 1996 και τόνισε ότι κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί να την αξιοποιήσει και να κάνει το έργο. Σημείωσε ότι 20 χρόνια μετά, χάρη στη συνεργασία περιφέρειας και Δήμου, το έργο προχωράει και θα κατασκευαστεί ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα βγάλει την περιοχή του Παλαμά από την απομόνωση.  Ιδιαίτερη βαρύτητα στις δηλώσεις του έδωσε στην εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας και τόνισε ότι ακόμα και από το Μάρκο που ο δρόμος το τέμνει σε μία πλευρά έχει προβλεφθεί να υπάρχουν κατασκευές υψηλής ασφαλείας που θα διασφαλίζουν τις ομαλές συνθήκες για τους κατοίκους.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην ανακατασκευή τμήματος της Επαρχιακής Οδού 16 και ειδικότερα στο τμήμα από τη σύνδεση στον κυκλικό κόμβο Χ.Θ. 80+400 με τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας - Ε65 (ο οποίος αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών) και την πόλη της Καρδίτσας, έως την είσοδο της πόλης του Παλαμά,  συνολικού μήκους 9,2Km. Ειδικότερα προβλέπεται:
•Η καθαίρεση και η ανακατασκευή της κύριας αρτηρίας με βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και παράκαμψη του οικισμού Γοργοβιτών, μήκους 9,2Km.
•Η κατασκευή αγροτικής οδού αριστερά κατά τη φορά της χιλιομέτρησης, μήκους 5,80Km.
•Η κατασκευή αγροτικής οδού δεξιά κατά τη φορά της χιλιομέτρησης, μήκους 5,50Km.
•Η κατασκευή ισόπεδου τρισκελούς κόμβου στην είσοδο των Γοργοβιτών (πορεία από Δέλτα προς Παλαμά).
•Η κατασκευή ισόπεδου τετρασκελούς κόμβου στην είσοδο της ΒΙ.ΠΕ.
•Η κατασκευή ισόπεδου τετρασκελούς κόμβου εντός του οικισμού Μάρκου.
•Η κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου, πεζοδρομίων και φωτισμού εντός του οικισμού Μάρκου.
•Η διαπλάτυνση γέφυρας Μάρκου στην παλιά κοίτη του ποταμού Οργόζινου.
•Η κατασκευή των απαραίτητων εργασιών για την εκτροπή κυκλοφορίας μέσω των υφιστάμενων τοπικών οδών.
•Οι απαιτούμενες εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, ηλεκτροφωτισμού και σηματοδότησης,
•Δαπάνη απαλλοτρίωσης απαιτούμενης έκτασης για την εκτέλεση του έργου καθώς και λοιπές υποστηρικτικές εργασίες (ΟΚΩ, αρχαιολογία κ.α.)
Το έργο αφορά σε μία από τις κύριες κάθετες οδικές συνδέσεις στο Νομό Καρδίτσας με τον Διευρωπαϊκό Οδικό Άξονα «αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)», για την εξυπηρέτηση  του Παλαμά και των υπολοίπων οικισμών στην ευρύτερη περιοχή του στο Νομό, αλλά και των οικισμών και κινούμενων στον οδικό άξονα Φαρκαδώνα Τρικάλων- Παλαμάς προς σύνδεση με Ε65 και  Καρδίτσα. Η σημερινή κατάσταση της οδού δεν της επιτρέπει να ανταποκριθεί στις παραπάνω λειτουργίες της και τους αντίστοιχους κυκλοφοριακούς φόρτους και υπολείπεται των προδιαγραφών που προβλέπονται από τους κανονισμούς περί μελετών οδοποιίας. Με την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου, που αποτελεί σύνδεση με τμήμα του ΔΕΔ-Μ (Ε65), σύνδεση με διαπεριφερειακή οδό, σύνδεση με τη Βιομηχανική Περιοχή της Καρδίτσας, αλλά και τοπικό δίκτυο σύνδεσης περιοχών με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, θα εξασφαλιστεί η ταχεία και ασφαλής σύνδεση των οικισμών των πεδινών περιοχών του νομού, ενώ μέσω του προτεινόμενου παράπλευρου αγροτικού οδικού δικτύου θα εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση και η εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα με την ολοκλήρωση του έργου είναι η μείωση της χρονοαπόστασης, η αύξηση ασφάλειας στην κυκλοφορία και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, η μείωση του κόστους μεταφοράς, η προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των καυσαερίων, η σύνδεση των παραγωγικών κέντρων με το διεθνές δίκτυο μεταφορών, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.