Εορτολόγιο

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
Σύλληψις Ιωάννου Προδρόμου, Ξανθίππης και Πολυξένης οσίων
Ανατ.: 06.21Δύση: 18.28Σελήνη: 13 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
35ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Κατέπληξε η Χορωδία «Saint Sava» του Nis της Σερβίας χθες στον Παλαμά -Για 17 μέρες ο Νομός Καρδίτσας στο Επίκεντρο της Εξωστρεφούς Διαδραστικής Δραστηριότητας
Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 14:10

EYTHIMIADHS 1istoΚαρδίτσα- Μουζάκι-Σοφάδες-Παλαμάς-Μουζάκι αποτελούν σημεία αναφοράς της εξωστρεφούς, διαδραστικής σχολικής δραστηριότητας διαμέσου της χορωδιακής μουσικής, για δεκαεπτά (17) ημέρες. Αξιοσημείωτο το γεγονός της διάχυσης του πολιτισμικού και επιμορφωτικού χορωδιακού φεστιβάλ που υλοποιείται για 35η χρονιά στους τέσσερις σημαντικότερους Δήμους του Νομού Καρδίτσας. Ευρύτερα λαϊκά στρώματα του Νομού, στη πρωτεύουσα και την περιφέρεια, έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης, χωρίς εισιτήριο, σε ένα τεράστιο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την εκπαίδευση.

Μοναδικές στιγμές έζησαν χθες το βράδυ όσοι παρακολούθησαν την 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά. Η Χορωδία του Γυμνασίου Παλαμά, υπό την διεύθυνση της Λίλας Αντωνοπούλου, κατέπληξε το κοινό και ακολούθως η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου «Saint Sava» του Nis της Σερβίας, υπό τη διεύθυνση της Gordana Stamenkovic, χάρισε ένα μελωδικό ταξίδι στους παρευρισκόμενους.
Την περασμένη Τρίτη η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σοφάδων αποδείχτηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τον κόσμο που κυριολεκτικά τη γέμισε ασφυκτικά και με πάρα πολλούς όρθιους. Ο δήμαρχος κ. Σκάρλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μητσιάδη, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, έδωσαν το παρόν σε μια σύναυλία που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στα τριανταπέντε χρόνια του θεσμού στις Σοφάδες. Εντυπωσιάζει η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας η οποία μεταφέρεται στο Mouzaki Pallas, όπου και θα κλείσει την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στις 12.15μ.μ. , με το πολύ υψηλό επίπεδο των χορωδιών που συμμετέχουν και το πλήθος του κόσμου που παρακολουθεί τα εντυπωσιακά χορωδιακά σύνολα, που συνθέτουν ένα μοναδικό πάζλ ηχοχρωμάτων. Στα πλαίσια της αποκέντρωσης των συναυλιών της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας μετά την Καρδίτσα, το Μουζάκι, τις Σοφάδες και ο Παλαμάς και οι φιλόμουσοι-φιλότεχνοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα τεράστιο πολιτιστικό-εκπαιδευτικό γεγονός, που αγγίζει τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής μας σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Επισημαίνεται πως οι Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών αποτελούν μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδος. Είναι κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο, με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική Χροιά, με πρωταγωνιστές μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της Χώρας.
Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. Η άριστη συνεργασία διευθυντή, Συλλόγου Διδασκόντων και εξειδικευμένου και δυναμικού Καθηγητή Μουσικής δείχνει ότι μπορεί να γίνουν θαύματα στο σχολείο.Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 35 χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική, την Κλασική και το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας. Ένας Θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός- πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ ,που τελεί υπό τη καλλιτεχνική δ/νση του Καθηγητή και Μαέστρου Ν. Ευθυμιάδη. Ο Αλέξης Κωστάλας, ένα τεράστιο πνευματικό κεφάλαιο για τη χώρα μας, καθηλώνει καθημερινά το κοινό με τις επιμορφωτικές και παιδαγωγικές του παρεμβάσεις, ανεβάζοντας σε πολύ υψηλά αισθητικά επίπεδα το φεστιβάλ. Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδος και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο αφού κάθε χρόνο φιλοξενεί περίπου στις τέσσερες- πέντε χιλιάδες (5.000) εκτελεστές – χορωδούς – μουσικούς!!!Για δεκαεπτά (17) ημέρες ο Νομός Καρδίτσας βρίσκεται στο επίκεντρο της εξωστρεφούς, διαδραστικής σχολικής δραστηριότητας της σύγχρονης ελληνικής εκπαίδευσης, διαμέσου του χορωδιακού τραγουδιού, στο οποίο η Καρδίτσα έχει μια τεράστια μεταπολεμική παράδοση δεκαετιών. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14ης ΗΜΕΡΑΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/3/2017-ΩΡΑ 8:15μ.μ. (Mouzaki Palace Hotel))
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
1) Χορωδία 3ου Γυμνασίου Καστοριάς, υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ταμβάκη,
2) Μικτή Χορωδία 23 Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, υπό τη διεύθυνση της Λητούς Βελεμή,
3) Χορωδία 1ου Γυμνασίου Τρικάλων, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κολόβα,
4) Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Νατσάκου