Εορτολόγιο

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου
Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, Θέκλης μεγαλομάρτυρος
Ανατ.: 06.22Δύση: 18.26Σελήνη: 14 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.
Έκθεση ζωγραφικής, το Σάββατο 18 Μαρτίου Ο Γιάννης Αντωνόπουλος εκθέτει τη τελευταία του δουλειά στην Galerie "f" -3 Λάδια και 7 Ακουαρέλες με θέμα την «Γυναικεία μορφή»
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 11:32

BF2W6736 istoΗ Galerie "f" σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Αντωνόπουλου, το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 8 το βράδυ. Διάρκεια από 18 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2017.

Ο Γιάννης Κολοκοτρώνης επ. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Δ.Π.Θ. Πολυτεχνείο Θράκης γράφει:
"Στα πρόσφατα έργα, ο Γιάννης Αντωνόπουλος εστιάζει στην ανθρώπινη μορφή και ζωγραφίζει γυναίκες στον εσωτερικό χώρο του εργαστηρίου, έχει αποφύγει να δώσει γενικό τίτλο στην ενότητα και όχι άδικα, στον ιδεαλιστικό ρεαλισμό δεν χωράνε αινίγματα που να αιφνιδιάζουν τον θεατή. Η επιθυμία να επαναφέρει την μορφή στον πίνακα με λιτά εικονιστικά στοιχεία ξεπερνά την εννοιολογική μέθοδο, με την οποία αντιμετώπιζε τις φορές των αντικειμένων στο ζωγραφικό χώρο. Ο ρεαλισμός της ανθρώπινης μορφής αναδεικνύει τη μαγική δύναμη του ζωγράφου να λεηλατεί την προσωπικότητα του μοντέλου, ενώ ο ρεαλισμός των αντικειμένων εμπεριέχει το νοητικό παιχνίδι της μεταφοράς και της διαμαρτυρίας.
Μέχρι τώρα μας είχε δείξει ότι τα ζωγραφισμένα με δωρική λιτότητα αντικείμενα αποκτούσαν δραματικό χαρακτήρα στους μουσαμάδες με τους γκρίζους τόνους χρώματος. Στα πορτρέτα μας αιφνιδιάζει. Κρατά το γκρίζο χρώμα που χαρακτηρίζει την ζωγραφική του και ξεδιπλώνει με την περιγραφή των προσώπων την ένταση της ανθρώπινης έκφρασης, σε αντίθεση με άλλους ζωγράφους της εποχής μας που έχουν υιοθετήσει τα υπερβολικά μεγέθη επηρεασμένοι από τις διαφημιστικές γιγαντοαφίσες και τα κοντινά πλάνα της τηλεόρασης. Ο Αντωνόπουλος επαναφέρει τη μορφή στις φυσικές της διαστάσεις μέσα στο χώρο, καθώς επιχειρεί να περιορίσει το κενό της ανθρώπινης επικοινωνίας".