Εορτολόγιο

Κυριακή 24 Ιουνίου
Γενέσιον Ιωάννου Προδρόμου και Βαπτιστού
Ανατ.: 05.08Δύση: 20.00Σελήνη: 10 ημερών

Χρηματιστήριο

No thumbnails found

XALILHS30-12

JASMINE30-12

 

Diagnostiko

Boukhs

 

Αναζήτηση Ειδήσεων

Υγεία

Υγεία

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής

Λίμνη Πλαστήρα

plastiras-lake
Τουριστικές πληροφορίες για έναν από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, τη λίμνη Πλαστήρα. Που θα πάτε, τι θα δείτε, πληροφορίες για τον καιρό και τα ξενοδοχεία της λίμνης Πλαστήρα.

Τελευταία νέα

>>
Πεντάωρος αποκλεισμός των Τεμπών από τους αγρότες την Πέμπτη
Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016 22:00

ESO AGROTESΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
-Ανοιχτό μόνο για Ι.Χ. το τελωνείο Προμαχώνα, όπου αναμένεται πολύωρο κλείσιμο.

Την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών, τελωνείων και αεροδρομίων και την απόσυρση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου για να δεχθούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποφάσισαν εκπρόσωποι από δεκάδες μπλόκα της χώρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας και συμμετείχαν στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας. Και μπορεί το κλίμα στη Νίκαια να ήταν ενωτικό μεταξύ των εκπροσώπων των μπλόκων, δεν συνέβη το ίδιο στη συνάντηση των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Εκεί με αφορμή τα διαδικαστικά θέματα, επήλθε ρήξη μεταξύ των εκπροσώπων των μπλόκων, με αποτέλεσμα οι αγρότες των Τεμπών να αποχωρήσουν και να μεταβούν, μαζί με άλλους εκπροσώπους μπλόκων στη Χαλάστρα Θεσ\νίκης και να συνεδριάσουν. Η Επιτροπή αγροτών που συνεδρίασε την Τετάρτη στη Βόρεια Ελλάδα αποφάσισε «σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στα εγκαίνια της Agrotica να υπάρξει προσυγκέντρωση όλων των αγροτών- κτηνοτρόφων- αλιέων της χώρας στην κεντρική είσοδο της Δ.Ε.Θ. στις 3:00 μ.μ., ώστε τα εγκαίνια της AGROTICA 2016 να τα κάνει ο αγροτικός κόσμος. Μετά τα «εγκαίνια» και τη λήξη του συλλαλητηρίου η συντονιστική Επιτροπή αγροτών – κτηνοτρόφων – αλιέων Ελλάδας θα συνεδριάσει εκ νέου, ώστε να αποφασιστεί ο περαιτέρω σχεδιασμός των κινητοποιήσεων.

Πεντάωρος αποκλεισμός των Τεμπών από τους αγρότες την Πέμπτη
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 4μμ έως τις 9 μμ. όπως αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.Παράλληλα, οι αγρότες συζητούν το ενδεχόμενο να καλέσουνε το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, προκειμένου να υπάρξει ο τελικός συντονισμός των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.Όσον αφορά στην έκθεση AGROTICA, η απόφαση που έλαβαν είναι να μην συμμετάσχουν συντεταγμένα ως μπλόκο Τεμπών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί στην Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να αποκλείει την συμμετοχή μεμονωμένων αγροτών.

Ανοιχτό μόνο για Ι.Χ. το τελωνείο Προμαχώνα
Ανοιχτό μόνο για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα είναι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από πολύωρο «μπλοκάρισμα» που διήρκεσε μέχρι τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης. Αντίστοιχη θα είναι και η εικόνα την Πέμπτη, με πολύωρο κλείσιμο του τελωνείου από τις 12 και για έξι τουλάχιστον ώρες, ενώ αναμένεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία στις νταλίκες. Τα μπλόκα που συντάσσονται με τη συνάντηση της Σίνδου παραμένουν κλειστά από τις 18.00 έως τις 21.00, ενώ σε ορισμένα σημεία σημειώνονται μικρότερης διάρκειας αποκλεισμοί.
Την Πέμπτη, τα μπλόκα που συντάσσονται με τη συνάντηση της Σίνδου δεν θα προχωρήσουν στους προαποφασισμένους αποκλεισμούς από τις 12.00 έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι και από τις 18.00 έως τις 21.00 το βράδυ, καθώς, όπως σημειώνουν οι αγρότες, θα μεταβούν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, θα εγκαινιάσει την 26η Διεθνή Έκθεση Agrotica, στις 19.00 το βράδυ.Τα μπλόκα έδωσαν ραντεβού στις 15.00 στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν με τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό κόλπο, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, οι παράκτιοι αλιείς της ευρύτερης περιοχής από τα Μουδανιά, μέχρι και την Κατερίνη, ενώ απεργία και συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο εξήγγειλαν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.